Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

ČUDNI POSLOVI JANDROKOVIĆEVA ČOVJEKA: Jedan detalj intrigira

Autor: Iva Međugorac

Poslovni prostor u Jadranovom nedaleko od Rijeke, državna tvrtka od strateškog interesa Hrvatska pošta ovih je dana prodala tvrtki Ana distribucija.

Ne bi to bilo ništa neobično da se ne radi o firmi koja je osnovana prije nešto više od godinu dana, a koja nema niti jednog zaposlenog. Ovaj transfer Pošta je obavila po cijeni manjoj od 500 eura po četvornom metru, što je kod djelatnika Hrvatske pošte probudilo sumnju u netransparentno poslovanje.

Iako ističu da se ovaj posao odvijao preko javnog natječaja, cijena metra kvadratnog nekretnine po njima je suspektna. Objašnjavaju kako se radi o nekretnini od 95 četvornih metara, koja je smještena u zgradi od 197 metara četvornih. Na natječaj se prijavila tvrtka koja nudi sto eura više od početne cijena te Pošta pristaje na odluku pa ugovor o prodaji potpisuje predsjednik Uprave Ivan Čulo koji je tim činom prostor u Jadranovom prepustio tvrtki u vlasništvu Ante Džepine. Tvrtka je osnovana 2017. godine, a kao djelatnost joj se navodi savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, firma se nalazi u zagrebačkoj Sokolgradskoj ulici.

Monetizacija nekretnina dio je Strategije pošte 2022., koju provodi Jandrokovićev predsjednik Uprave Čulo, kojega su sindikati prozivali zbog korištenja službenog auta u privatne svrhe, spočitavajući mu i primanja od 16 tisuća kuna, na koja sjedaju i dnevnice, ali i brojne druge prihode.

Zgodna je slučajnost i to što je HP sponzorirao Veslački klub Argonaut, također iz Bjelovara, dvjema donacijama od po 50 tisuća kuna, koje su također donirane mimo natječaja. Bjelovarski veslački klub novac je dobio kako bi sudjelovao na utrci lađa Metković – Ploče, a novac je uplaćen na račun tvrtke St Line iz Bjelovara. Zbog čega se ova pozamašna svota slila na račun privatne tvrtke, bez natječaja i protokola, pitanje je na koje također nema odgovora jer, kada je o HP-u riječ, očito vlada zavjet šutnje, što potvrđuje i tišina koja je uslijedila nakon prozivki zbog milijunskog posla prijevoza koji je dodijeljen firmi s dva zaposlenika – HTZ-u d.o.o.

Da u Hrvatskoj pošti stanuje korupcija, govorili su svojedobno iz Živog zida, predvođeni svojim šefom, europarlamentarcem Ivanom Sinčićem. Upravu pošte prozivali su i SDP-ovac Željko Jovanović, ali i Mostovac Nikola Grmoja, koji su tu temu načinjali i u sabornici nastojeći priču pomaknuti s mrtve točke, ali uzalud.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.