Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ČUDNA DOGAĐANJA U OPĆINI ANJE ŠIMPRAGE: Brojke koje intrigiraju

Autor: Iva Međugorac

Prvu postaju svoje nacionalne političke karijere saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga izgradila je u Općini Ervenik, iz koje dolazi. Kao što je poznato ova nova saborska zastupnica srpske nacionalne manjine u parlament je ušla kao zamjena za Borisa Miloševića koji joj je ustupio svoju poziciju odlazeći na dužnost potpredsjednika Vlade, a premda Šimpraga vjeruje kako Republika Hrvatska ne izdvaja dovoljno financijskih sredstava za povratnike u siromašnim općinama izgleda da se u njenoj općini situacija ipak popravlja.

U Erveniku danas uglavnom žive pripadnici srpske nacionalne manjine, a u ondašnjem Općinskom vijeću sjedi deset članova SDSS-a i jedan zastupnik nezavisne liste birača, dok je načelnik općine Predrag Burza s plaćom od oko 10. 303 kune neto. Skromna općina od oko 1200 stanovnika ne tako davne 2012. godine u proračunu je imala predviđenih oko 2.731.000 kuna dok u ovoj tekućoj 2020. godini općinski proračun premašuje deset milijuna kuna.

Općina je lani dodijelila Vijeću srpske nacionalne manjine oko 125 tisuća kuna, a porasla su i izdavanja za DVD čiji je dozapovjednik Predrag Šimpraga suprug novopečene saborske zastupnice.

Izdatci za lokalno Dobrovoljno vatrogasno društvo u 2012. godini iznosili su 100 tisuća kuna, a od lani se taj iznos penje na 300 tisuća kuna.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.