Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

ČOVJEK KOJI JE ‘POKOPAO’ BERNARDIĆA: Nikome nije jasno zašto mu je vjerovao

Autor: Iva Međugorac

Na Sinišu Jagodića donedavni je predsjednik SDP-a, Davor Bernardić, ozbiljno računao. On je bio njegov savjetnik iz sjene, ali i čovjek koji je osmislio kompletnu partijsku kampanju za parlamentarne izbore, ako se kampanjom ono što smo gledali proteklih tjedana uopće može zvati. Navodno je baš tajanstveni Jagodić bio taj koji je Bernardića pripremao za sučeljavanja s Andrejom Plenkovićem na kojima se ovaj pogubio u gomili papira koje je vrtio svuda oko sebe. Bernardić inače s Jagodićem surađuje još od unutarstranačkih izbora te uživa njegovo veliko poverenje, premda je malo kome u SDP-u jasno čime je to povjerenje zaslužio.

Jagodić je inače vlasnik tvrtke Solum optimus koja je u blokadi još od ovogodišnjeg ožujka, a koja je registrirana u hotelu na Krku. Osmislio je ime Restart koaliciji, a osim toga davne 2000. godine sudjelovao je u kampanji bivšeg predsjednika Stipe Mesića kojemu je uspio osigurati mandat na čelu države.

Jagodić je među PR stručnjacima relativni anonimus, o njegovim se poslovima i akvizicijama ne zna previše, no unatoč tome neki ga pamte kao sudionika HNS-ove kampanje iz 2003.godine. Osim toga, isticao se u predsjedničkoj kampanji Nadana Vidoviševića, ali nitko ni u SDP-u ne zna na koji se način i u kojem trenutku povezao s Bernardićem. Zna se tek da mu je cilj s Bernardićem realizirati pobjedu na parlamentarnim izborima, nakon čega se šef socijaldemokrata namjerava primiti premijerskog posla, i sve to kroz suradnju s Jagodićem koji na svojim internetskim stranicama kao glavnu referencu navodi Otvoreni radio kojega opisuje kao svoj prvi veliki medijski projekt koji je stasao koncem 1997.godine.

Jagodić se smatra strategom za kampanje, a uz to što je završio Aeronautiku, o sebi govori i kao o pokretaču Zagrebačkog radija. Ovaj PR-ovac do 2011. godine vodio je obrt za istraživanje tržišta i javnog mijenja, kojega je ubrzo ugasio da bi se zatim ukazao na čelu uprave tvrtke Legenda promet. Jagodićeva firma Solum optimus vodila je hotel Argentum na Krku. Osim što je surađivao s Mesićem, Jagodić je radio i s političarima iz regije pa je tako surađivao s obitelji Lijanović, koja je bliska Mesiću, no najintrigantnija stavka njegove biografije jest ona koja ga se povezuje sa zagrebačkim Dinamom gdje je bio član Uprave zadužen za odnose s javnošću. Tako se zbližio sa Zdravkom Mamićem pa mu je jedne prigode javno iskazao zahvalnost na svemu, što god to da značilo.

MILANOVIĆ O KORONAVIRUSU: ‘Mislim da stvar mentalno izmiče kontroli, ljudi će na kraju poludjeti’

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.