fbpx

Čobanković odbio seljake: Nema novca za dodatna potraživanja

Autor: hina

Ministar ima puno i drugih poslova i ne može non-stop samo odlaziti na prosvjede i kontaktirati s prosvjednicima. S velikom većinom predstavnika udruga mi smo se dogovorili, u konačnici to se već i realizira, reko je Čobanković.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobanković, odgovarajući na upite novinara novinara u Zagrebu, izjavio je kako neće otići (u Slavoniju) i sastati se sa seljacima prosvjednicima, koji prosvjeduju u organizaciji Sindikata hrvatskih seljaka, istaknuvši da za neka dodatna financijska potraživanja u proračunu nema prostora.

Čobanković je, odgovaraći na pitanja novinara uoči 17. konferenciji Zajednice povratnika Hrvatske, rekao kako nije najavio dolazak prosvjednicima.

“Najava nema, ja nisam nikakve najave niti slao niti govorio, niti kontaktirao s njima. Ne znam zašto oni šalju najave, to morate njih pitati”, rekao je ministar Čobanković.


Na traženje novinara da komentira zahtjeve prosvjednika iz Virovitičko-podravske županije da do 11 sati mora odgovoriti gdje će se naći i kada, ili će krenuti traktorima prema Zagrebu, ministar Čobanković je naglasio kako je danas u Virovitici također održana konferencija za novinare Saveza poljoprivrednih udruga Virovitičko-podravske županije, kojoj je nazočio veliki dio predstavnika poljoprivrednih udruga koji nisu u prosvjedu, i koji su protiv njegova sastajanja s onima koji su u prosvjedu.

“Jer to praktično znači – treba izaći na ulicu, izvesti tri traktora i tri prosvjednika i onda će ministar doći. Ministar ima puno i drugih poslova i ne može non-stop samo odlaziti na prosvjede i kontaktirati s prosvjednicima. S velikom većinom predstavnika udruga mi smo se dogovorili, u konačnici to se već i realizira, (doneseni su) određeni zaključci, i mi prostora više nemamo”, istaknuo je ministar Čobanković.

Dodao je kako on može imati i razumijevanje ili nerazumijevanje ali za neka dodatna financijska potraživanja, na žalost, u proračunu nema prostora, a nema ni naznaka da bi se proračun mogao povećati.

Podsjetio je da su rashode zaledili na razini 2010. godine, da je donešen Zakon o fiskalnoj odgovornosti te da on kao čelnik tijela državne uprave ne može preuzimati obveze koje ne može pokriti proračunskim stavkama

Ponovio je svoje stajalište kako on nema ništa protiv izražavanja niti zadovoljstva niti nezadovoljstva, niti to potiče, ali ne može prihvatiti nikakve blokade prometnica, niti nikakve ultimatume.

“Ne znači, ako ti imaš nekakvo nezadovoljstvo, da možeš stvarati probleme drugim građanima, ometati promet ili slično”, istaknuo je ministar Čobanković.
Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.