Čobanković ‘guli’ svoje, ali ne u zatvoru, već u osječkom Caritasu

Autor: V.B.

730 sati društveno korisnoga rada je pred Čobankovićem. Spasio se njima zatvora nakon što je priznao krivnju u slučaju Planinska i nagodio se s USKOK-om. Stigla je potom 'ponuda' za volontiranjem u prostorijama Caritasa osječko-đakovačke biskupije. 150 sati je već odradio. Nije da brojimo...

Od ponedjeljka do petka, od šest ujutro do 13 popodne priprema namirnice za ručak, pere i čisti. Novo je to radno vrijeme (i mjesto) nekadašnjeg potpredsjednika Vlade i HDZ-a, bivšeg Ministra poljoprivrede, Petra Čobankovića.

I dok ravnatelj Caritasa Ivica Rebić kaže kako mu Zakon o probaciji onemogućava govoriti što konkretno rade kažnjenici poput Čobankovića, sam 'Čobi' je bez susprezanja opisao. 'Moj glavni posao je kompletna priprema namirnica za ručak, ali i perem i čistim prostorije. Povremeno također s vozačem idem u nabavu živežnih namirnica. Moglo bi se reći da jedino ne kuham, za to nisam educiran, ali sve drugo mogu raditi, prošao sam preglede i dobio sanitarnu knjižicu'.

'Kroz život sam se naučio na rad, nikad nisam bio besposlen. Zato nastojim biti koristan u pučkoj kuhinji, a tako mi i brže prolazi vrijeme. Osim toga, ovo za mene na određeni način predstavlja iskupljenje društvu', kaže Čobanković. Za nekoga iskupljenje, za drugoga – izvlačenje. Premala je cijena koju 'Čobi' plaća za svoje beskičmenjaštvo prema Sanaderu.

730 sati društveno korisnoga rada je pred Čobankovićem. Spasio se njima zatvora nakon što je priznao krivnju u slučaju Planinska i nagodio se s USKOK-om. Stigla je potom 'ponuda' za volontiranjem u prostorijama Caritasa osječko-đakovačke biskupije. 150 sati je već odradio. Za sve koji su zaboravili kamo je nestalo 38 milijuna kuna iz državnog proračuna prodajom Fiolićevih zgrada Ministarstvu regionalnog razvoja po znatno uvećanoj cijeni, eto odgovora. Gule krumpir.

Autor:V.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.