fbpx
Foto: Facebook

ČIME SE BAVIO AUSTRIJANAC OSUMNJIČEN ZA UBOJSTVO DJECE: U Hrvatskoj je imao registrirano nekoliko tvrtki, a njihovo poslovanje je vrlo zanimljivo

Autor: Dnevno

Harald Kopitz (56) austrijski je biznismen koji je u rano subotnje jutro šokirao hrvatsku javnost jer ga se sumnjiči za ubojstvo svoje troje malodobne djece.

Kako prenosi Jutarnji list, stan u kojem se dogodio tragični slučaj u vlasništvu je tvrtke Graditelj svratišta d.o.o. koja se bavi iznajmljivanjem stanova, te se pretpostavlja da je Kopitz ondje živio u najmu.

Kopitz je bio povezan s tvrtkom Kopitz Adriatic Consulting koju je osobno osnovao u srpnju 2020. godine na svojoj adresi. Tvrtka nije prijavila 2020. godine nikakve prihode, a u sudskom registru je i dalje aktivna.

Tvrtke u likvidaciji

Ostale tvrtke s kojima je Kopitz u Hrvatskoj bio povezan su sve neaktivne, a radilo se o firmama Vantage Leasing d.o.o. u kojoj je bio direktor od 2007. do 2019. te Pet Plus usluge u kojoj je od 2007. do 2010. godine bio direktor. Od 2016. do 2021. godine bio je i član društva u tvrtki Empire Monster d.o.o. koja posljednjih godina nije prijavljivala značajnije prihode, odnosno bila je u gubitku te nema ni aktivnih računa, a iz te tvrtke je Kopitz izašao u travnju ove godine.

Vantage Leasing je isto tako u likvidaciji, i to od listopada 2019. godine, a i tvrtka Pet Plus usluge d.o.o. brisana je 2010. godine iz registra.

Radio kao konzultant i pregovarač

Kopitz je, inače, radio za više velikih tvrtki kao konzultant i pregovarač, a većinom se bavio financijama. Radio je 13 godina kao član Upravnog odbora te 5 godina kao voditelj međunarodnog marketinga i razvoja poslovanja u regiji CEE u poduzeću VB Leasing, 7 godina je radio na voditeljskim pozicijama u poduzeću Robert Bosch AG, s fokusom na razvoj marketinga.

Radio je i u tvrtkama Alcatel Austria te AKG Acoustics.

Titulu magistra poslovne administracije (MBA), s fokusom na poslovno upravljanje i vodstvo, stekao je na sveučilištu Donau-Universität Krems.
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.