fbpx
Patrik Macek/PIXSELL

ČIME SE BAVE MUŽEVI I SUPRUGE PLENKOVIĆEVIH MINISTARA: Iznenadit će vas tko među njima najviše zarađuje

Autor: Iva Međugorac

Iza svakog uspješnog poslovnog čovjeka stoji žena, stara je to izreka, koja se po svemu sudeći može prenijeti i na hrvatsku politiku, odnosno na članove Vlade premijera Andreja Plenkovića. Njegova samozatajna supruga Ana Maslać Plenković u medijima se ne pojavljuje gotovo nikada, a ako je suditi po premijerovoj imovinskoj kartici gospođa Plenković zarađuje 9.995 kuna kao zaposlenica Hrvatskog sabora. Supruga potpredsjednika Vlade, ministra branitelja Tome Medveda mjesečno zarađuje 6263,81 kune kao zaposlenica KBC-a Sestre milosrdnice. Stomatologinja Jasna Božinović, supruga drugog potpredsjednika Vlade i ministra policije Davora Božinovića prema njegovoj imovinskoj kartici godišnje zarađuje 150.025 kune te je vlasnica ordinacije dentalne medicine koja posluje u Zaprešiću.

Supruga ministra financija Zdravka Marića – Nataša Marić zaposlena je u Igepa-Plan gdje mjesečno zarađuje 10.593 kune, riječ je inače o firmi koja je na glasu kao vodeći europski distributer papira, a direktorica tvrtke je uspješna poduzetnica Mirna Despot. U Srpskoj pravoslavnoj općoj gimnaziji Kantakuzina-Katarina Branković zaposlena je supruga potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića koja tamo zarađuje 6.520 kuna. Supruga šefa diplomacije Gordana Grlića Radmana Marijana radi u odjelu izvoza obiteljske tvrtke Agroproteinke gdje zarađuje 13.577 kuna.

Uz Radmana, najimućniji ministar u Plenkovićevoj vladi je Radovan Fuchs, njegova supruga Maja osnivačica je Međunarodnog kluba žena, udruge osnovane s namjerom okupljanja strankinja koje žive u Hrvatskoj, a ova rođena Zagrepčanka koja zazire od medija zaposlena je na Pravosudnoj akademiji gdje zarađuje 8.125 kuna.

Da je za njegovu karijeru uvelike zaslužna devet godina starija supruga Dubravka, ministar gospodarstva Tomislav Ćorić nikada nije krio, pa ni onda kada ih se prozivalo za sukob interesa pošto je Sinčić Ćorić povezivana s Majom Pokrovac, direktericom udruiženja OIEH čiji su članovi sudjelovali u kreiranju premijskog modela poticanja investicija u obnovljive izvore energije, a koja je istodobno predsje4dnica Hrvatskog društva lobista u kojem je potpredsjednica Ćorićeva supruga koja ujedno godinama radi na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, gdje se par i upoznao, ondje danas gospođa Ćorić, kojoj je ovo drugi brak, zarađuje 17.432 kune mjesečno.

Jasminka Beroš supruga ministra zdravstva Vilija Beroša u medijima se pojavljivala u vrijeme dok je on nosio status super heroja, no u posljednje vrijeme ova zaposlenica DV Malešnica posvetila se svojem poslu, na kojem ova odgajateljica zarađuje 7.368 kuna mjesečno. Supruga ministra rada Josipa Aladrovića u travnju ove godine našla se na udaru medija, tada se naime počelo pisati kako je Antonija Aldrović voditeljica zagrebačkog bazena Utrina koja je prije toga radila kao profesorica tjelesnog odgoja u školi, iako je Aladrović tvrdio da se njegova supruga zaposlila na javnom natječaju u zagrebačkoj Ustanovi za upravljanje sportskim objektima Grada Zagreba i to doista u vrijeme dok on nije bio ministar. Mediji su se pitali je li posao dobila zbog ministrovih veza s Bandićem, ta je priča ubrzo pala u zaborav, a gospođa Aladrović prema imovinskoj kartici danas radi na istom mjestu zarađujući 7.800 kuna na mjesec. Supruga ministra obrane Marija Banožića kao zaposlenica Vukovarsko-srijemske županije zarađuje 5.900 kuna.

Prema pisanju medija supruga ministra pravosuđa Ivana Melnice njegova je bivša studentica koja danas radi u Centru za gospodarenje otpadom Bikarac gdje zarađuje 5.050 kuna. U gradskoj knjižnici u Novom Vinodolskom plaću od 7.308 kuna zarađuje supruga ministra prometa Olega Butkovića, dok je supruga ministra Horvata zaposlena u Fini gdje zarađuje 7.185 kuna mjesečno.

Spomenimo i Hrvoja Koržineka, supruga ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek koji kao voditelj Službe za inspekcijske poslove zaštite kulturne baštine pri Ministarstvu kulture zarađuje 9.643 kune mjesečno, dok suprug ministrice Nikoline Brnjac u Hrvatskom telekomu mjesečno zarađuje 20.500 kuna, muž ministrice poljoprivrede Marije Vučković u tvrtci Calla logistic mjesečno zarađuje nešto više od 10.000 kuna.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.