Čičak upozorava: ‘U presudi Mladiću krije se jedna zamka’

Autor: Iva Međugorac

Čičak smatra da je dobro što je Mladić osuđen na doživotnu kaznu, a sve suprotno po njemu bi bio presedan

Presudu Ratku Mladiću pratio je i Ivan Zvonimir Čičak, koji je istu prokomentirao u razgovoru za Dnevno.hr.

-Sve drugo, osim doživotne robije bila bi sramota i za današnji svijet uopće. Jer to što je taj luđak, a ne mogu ga nazvati drugačije, radio je nečuveno. On je osramotio i srpski narod, i vojničku profesiju kao takvu. To da je on osuđen je meni normalna stvar. Međutim, u toj presudi krije se jedna zamka. Naime, presudom je potvrđen zločinački pothvat kao takav, budući da se u optužnici koja se izriče protiv bosanskohercegovačke šestorke, koja se izriče 29. studenoga na Dan republike Jugoslavije, što vjerujem nije slučajno, vjerojatno će biti ta ista pravna odredba primijenjena što bi bio još jedan dokaz o pokušaju izjednačavanja krivnje- smatra Čičak.

Iako mu se nije sudilo za zločine počinjene u Hrvatskoj, bitno je to da je osuđen na doživotni zatvor, i da je to potvrda genocida.

– Mi već imamo dvije takve presude u slučaju Krstić koji je bio zapovjednik Drinskog korpusa da nije sprječavao genocid. Radi se o potvrdi toga da Srbi nisu sprječavali genocid. Zašto to govorim? Oni zadnjih 40 godina o nama Hrvatima govore da smo genocidan narod, e sad im se vratilo – zaključuje naš sugovornik.

Hodak: ‘Hrvatsko pravosuđe namjerno je inertno, zato se Mladiću nije sudilo za hrvatske zločine’




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.