Čičak: Aci Stankoviću dao bih otkaz, a zabranio bih i ‘Latinicu’

Autor: Damir Kramarić

Denis Latin u svojoj je emisji i meni iza leđa mnoge stvari 'spakirao', kaže Ivan Zvonimir Čičak, čelnik HHO-a.

Zamoljen da prokomentira stanje na HTV-u, odnosno otkaze honorarnim suradnicima i Veljku Jančiću, koordinatoru vrlo gledane emisije ‘Hrvatska uživo’, Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a, neočekivano je raspalio po voditelju emisije ‘Nedjeljom u 2’ Aleksandru Stankoviću, te po uredniku ‘Hrvatke uživo’ Veljku Jančiću.

– Ono što je Stanković napravio Jadranki Kosor u emisiji s Dragom Pilselom je strašno. Za takav prilog svugdje u svijetu Stanković bi dobio otkaz, jer si on ne bi smio dozvoliti da se premijerki osvećuje zato što mu nije htjela doći u emisiju. Svaki posao ima svoje


zakonitosti, a tako bi trebalo biti i u novinarstvu – istaknuo je čelnik Hrvatskog helšinskog odbora, dodavši da je u zadnjih dvadesetak godina na tisuće ljudi deložirano iz svojih stanova, pa ne vidi razlog da se zbog deložacije Momira Dropca, bivšeg vlasnika stana u kojem danas živi premijerka Kosor, diže tolika prašina.

– Ako je Veljko Jančić, koordinator emisije ‘Hrvatska uživo’, sudjelovao u bilo kakvim finacijskim malverzacijama, te ako je pri obračunu putnih naloga oštetio HTV makar i za deset kuna, također je zaslužio otkaz – žestio se Čičak, koji, kako kaže, ne gleda emisiju Hrvatska uživo, jer kod kuće nema televiziju, pa zbog toga ne može komentirati tvrdnje da se u tu emisiju uvodi cenzura.

– Osobno bih zabranio svaku emisiju poput ‘Latinice’, osim ako se ne emitira uživo, jer je Denis Latin u svojoj emisji i meni iza leđa mnoge stvari ‘spakirao’ – iznenađujuće oštar bio je čelnik organizacije koja bi se trebala baviti zaštitom i promicanjem ljudskih prava.

Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.