HSP/Društvene mreže

ČETNIČKO HODOČAŠĆE? Počela se širiti bizarna fotografija spomenika Šoškočaninu

Autor: dnevno.hr

Hrvatska stranka prava – HSP pronašla je rješenje u Zakonu o grobljima i zatražila da se isti primijeni

Fotografija muškarca i djeteta s oružjem u rukama, snimljena uz spomenik ratnom zločincu Vukašinu Šoškočaninu, počela se širiti društvenim mrežama, a nije trebalo dugo čekati i na reakcije. Drago Marković iz HSP-a medijima se obratio priopćenjem, pitajući se do kada će službene hrvatske vlasti gledati i nijemo promatrati da se od spomenika ratnog zločinca Vukašina Šoškočanina pravi “mjesto hodočašća na kojem se naslikavaju slični njemu, podržavaju njegove zločine i veličaju velikosrpske ideje, što najčešće iskrsne i eskalira u tjednu sjećanja na pad Vukovara”.

HSP

“Što rade institucije pravne države? Gdje su policijske reakcije?? Spomenik ratnom zločincu Vukašinu Šoškočaninu mora biti uklonjen ako je hrvatska pravna država i ako poštuje svoje postojeće Zakone. Na ranije pozivanje za rješavanje ovog problema državne službe su tvrdile da ne postoje zakonska uporišta”, poručio je Marković.

Hrvatska stranka prava – HSP pronašla je rješenje u Zakonu o grobljima i zatražila da se isti primijeni.

“U Republici Hrvatskoj još je početkom 1998. izglasan Zakon o grobljima (NN 19/1998) koji u članku 11. st. 4. definira i rješava ovu problematiku, pa ga stoga samo treba ispoštivati. Članak 11. st. 4. glasi: ‘Natpisi na grobovima i grobnicama ne smiju vrijeđati ničije nacionalne, vjerske ili moralne osjećaje, niti na bilo koji način povrijediti uspomenu na pokojnika.’

Natpis na spomeniku Šoškočaninu u Borovu selu nama u Hrvatskoj stranci prava vrijeđa nacionalne i moralne osjećaje, kao što vrijeđaju i natpisi na spomenicima po cijeloj Banovini, Kordunu, i na drugim za rata okupiranim teritorijima, kojima se slavi agresija na našu Domovinu”, zaključuju iz HSP-a.

Autor:dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.