fbpx
Robert Anic/PIXSELL

Čemu služi Branka Slavica? Pitanje nad svim pitanjima

Autor: dnevno.hr

Njezina javljanja “uživo” ili pak telefonski baš uvijek se svode samo na to da kompilira vijesti koje već i prije njezina javljanja svatko može pročitati na internetu - a koje bi, usput budi rečeno, mogli kompilirati i njezini kolege koji rade na Prisavlju

U dubokoj krizi ne samo ekonomskoj nego programskoj na HTV postavljamo pitanje mi koji plaćamo pretplatu HRT-u: čemu služi Branka Slavica?

Branka Slavica jedna je od HRT-ovih dopisnica iz inozemstva s najduljim stažem na istoj lokaciji. U SAD-u je već više od 12 godina, i u tih 12 godina, s iznimkom putovanja na Haiti odmah nakon katastrofalnog potresa, nije učinila ama baš ništa zbog čega bi čovjek pomislio da je za taj posao sposobnija ili kvalificiranija nego bilo tko drugi. Imala je u tih desetak godina nekoliko momenata u kojima je mogla zasjati – kao što je bio intervju s predsjednikom Bushom ili intervju s bivšim američkim veleposlanikom u Hrvatskoj, Peterom Galbraithom, ali oba puta je najviše došlo do izražaja samo to kako vrlo smiješno govori engleski.

Njezina javljanja “uživo” ili pak telefonski baš uvijek se svode samo na to da kompilira vijesti koje već i prije njezina javljanja svatko može pročitati na internetu – a koje bi, usput budi rečeno, mogli kompilirati i njezini kolege koji rade na Prisavlju, a ne u SAD-u – i da se tu i tamo uslika pred kakvim zdanjem, i time ne bi trebali dokazivati da smo u Sjedinjenim američkim državama.
TKO SU SVE DOPISNICI?I KOLIKO IH JE?

Koliko još takvih dopisnika ima HRT? Gdje se sve nalaze? Da li osim Slavice ima još netko tko je tako dugo ulogoren u nekoj od prekrasnih svjetskih destinacija, i javlja nam se u “živo” telefonom.

Da li HRT uopće razmišlja o tome da dopisnici u današnje vrijeme više ne mogu biti isti kao što su bili prije deset, dvadeset, dvadeset pet godina? Imaju li uopće ideju kakvi bi trebali biti?


Sudeći po Branki Slavici, ova uprava ne zna!

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.