dnevno.hr

Čekali su 68 godina! Surovo ubijenim hrvatskim domoljubima podignut spomenik na Biokovu (FOTO)

Autor: I.G.

Mještani Zagvozda, na inicijativu Milana Tomičića postavili su križ i spomen ploču hrvatskim vojnicima ubijenim na Biokovu 1948. godine.

Poslije 68 god. pogibije hrvatskih vojnika u planini Biokovo ispod planinskih vrhova Sv. Jure i Sv. Ilije mještani Zagvozda, na inicijativu Milana Tomičića postavili su križ i spomen ploču hrvatskim vojnicima koji su surovo ubijeni u ovoj planini 1948. godine samo zato jer su bili hrvatski domoljubi i jer su na drugačiji način voljeli svoju zemlju hrvatsku.

Svečanu posvetu i Svetu misu predvodili su don Mario Čagalj i don Mate Munitić. Don Mario je nadahnuto propovijedao o stradanjima i žrtvi Hrvata samo zato što su voljeli svoj dom i svoju zemlju. Pozvao je na Kristove riječi ‘oprosta i praštanja jer time svojim djelima postajemo bliži Bogu’.

Sv. misi i posveti prisustvovali su rodbina, brojni mještani i predstavnici braniteljskih udruga iz Domovinskog rata.

Na ploči su uklesana imena ubijenih:
Ivan Kegalj, Andrija Alač, Josip Pavlinović, Marijan Kovačević, Dinko Pavlinović i Kažimir Pavlinović

IMG_1086 (1)

IMG_1084 (1)

IMG_1081




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.