Čazmatransu dosta hrane u busevima: ‘Na kolodvorima putnici mogu izaći i pojesti svoju hranu’

Autor: M. Marić

Iskustva nam govore da su to znali biti cijeli 'obredi' s pečenim pilićima i rajčicama", pojašnjava Pavlović i zaključuje kako je ova odluka opravdana jer Čazmatrans vodi brigu o udobnosti i komforu svih korisnika

Znak zabranjenog pušenja s precrtanom cigaretom u svim je autobusima uobičajen, no čitateljicu Glasa Slavonije iznenadilo je kada je, ulazeći u autobus prijevozničkog poduzeća Čazmatrans, ugledala precrtani hamburger i natpis ‘Zabranjeno konzumiranje hrane’.  Radilo se o relaciji Zagreb – Osijek gdje vožnja traje četiri sata.

“Moram priznati da sam se iznenadila. Ovakva odluka prema mojem mišljenju i ima logike i nema. S jedne strane riječ je o relativno dugoj relaciji, gdje je moguće da putnici ogladne, dok s druge strane, svi znamo za naše navike konzumiranja hrane čim se krenemo nekamo voziti. Odmah vadimo ‘pinkl’, ne obraćajući pozornost na putnike oko nas, smetaju li im mirisi koji se šire ili ne. Sjećate se kako je to nekada bilo u vlakovima”, kazala je čitateljica za Glas Slavonije.

Navedeni je portal odlučio kontaktirati Čazmatrans i pitati ih zbog čega su se odlučili na ovakav potez.

“Nemamo striktnu zabranu, iako nikada i nije bilo javno dozvoljeno, konzumiranja hrane u autobusu, tijekom vožnje. Vozači imaju naputak da upozore putnika koji želi ući s hranom ili sladoledom da ne unosi to u putnički dio autobusa, odnosno ili da pojede prije ulaska ili da stavi u prateću prtljag”, kazao je direktor Damir Pavlović i dodao kako na relaciji Zagreb – Osijek ima stajanja na autobusnim kolodvorima gdje putnik može izaći i pojesti svoju hranu.

“Smatramo da, zbog drugih putnika, nije u redu da putnik do njih jede tijekom vožnje te time riskira da bude uprljan ili on ili interijer autobusa. Iskustva nam govore da su to znali biti cijeli ‘obredi’ s pečenim pilićima i rajčicama”, pojašnjava Pavlović i zaključuje kako je ova odluka opravdana jer Čazmatrans vodi brigu o udobnosti i komforu svih korisnika.

Autor:M. Marić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.