Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

ČAČIĆ RAZGOVARAO S MILANOVIĆEM: Otkrio kandidatkinju za predsjednicu Vrhovnog suda pa dodao: ’Moje mišljenje o hrvatskom pravosuđu ne može biti gore’

Autor: Matea Vidić

Varaždinski župan Radimir Čačić, gostovao je u RTL-u Danas pa se prisjetio prethodnih lokalnih izbora. Tada je naime Predraga Štromara pretekao za 16 glasova razlike, ali govori, situacija se promijenila. On sada recimo ima stranku iza sebe, a prošlog je puta išao kao Radimir Čačić, reformist, “stranku još tada nismo formirali”, ističe.

Otkriva potom kako je dobio ponude i drugih političkih opcija, no navodi, nikada mu nije palo na pamet biti njihov kandidat. “S HDZ-om imamo nepotpisanu koaliciju, a s SDP-om nepotpisanu projektnu suradnju'”, ističe.

Navodi dalje kako se sastao HDZ-om s kojim je razgovarao o “Petrinji, cjepivima i Vrhovnom sudu”, a govori i kako je nazvao predsjednika RH, Zorana Milanovića pa navodi kako će isti kao predsjednicu Vrhovnog suda predložiti jednu ženu. Upitan radi li se o Zlati Đurđević, odgovara: “Da, da, vjerojatno”.

“Pitao sam ga slaže li se da ja to na koalicijskom sastanku iznesem, rekao je da se slaže i ja sam to rekao i upozorio sam na jednu činjenicu, da bez obzira na što i na koji način tko tumači, moje mišljenje o hrvatskom pravosuđu ne može biti gore”, govori.

Upitan zašto nije bio na sprovodu Milana Bandića, tvrdi kako nije bilo razloga da bude. “Surađivali smo ponekad dobro, ponekad u sukobima. On zaista nije bio čovjek ideologije bez obzira što je potekao od SDP-a. Pamtit ću ga vrlo različito”, zaključuje.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.