Igor Soban/PIXSELL

Čačić nositelj liste Reformista, evo koja će se još imena pojaviti na njihovom popisu!

Autor: Hina

Narodna stranka – Reformisti predala je danas listu kandidata za Europski parlament, a nositelj liste i predsjednik Radimir Čačić najavio je kako će u Europskom parlamentu biti usmjereni na jačanje uloge regija, kohezijskih fondova i politika usmjerenih društvu jednakih šansi.

“NS Reformisti u EU parlamentu zastupat će stavove usmjerene jačanju uloge regija što je posebno značajno u odnosu na štetnu i opasnu razinu centralizacije koja je prisutna u Hrvatskoj. Fokusirat ćemo se i na jačanje kohezijskih fondova i njihovu realizaciju kroz regije te jačanje politika usmjerenih društvu jednakih šansi jer u Europskoj uniji u cjelini i u Hrvatskoj posebno, građani uspješnih i bogatih urbanih prostora ne prepoznaju probleme izvan njih”, kazao je Čačić.

Uz Čačića, druga na listi je potpredsjednica Reformista Natalija Martinčević dok su na zadnja dva mjesta bivši gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i sadašnji gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Čačić je poručio da je riječ o jakim pojedincima iza kojih stoje mjerljivi rezultati pa je istaknuo da je Varaždinska županija, kojoj je na čelu, najuspješnija županija po realizaciji EU projekata kao što je i Petrinja među najuspješnijim gradovima po tom kriteriju što, kazao je, potvrđuju službeni podaci otvorenog proračuna Ministarstva financija. Vlahušić, dodao je, do sada je neupitno najuspješniji gradonačelnika Dubrovnika.

“Ova mala zemlja, ako želi imati glas u Europi, mora imati snažne pojedince. Što se tiče naših očekivanja, ovo je test naše snage pred predstojeće predsjedničke, parlamentarne i lokalne izbore. Ono što vam mogu garantirati, ili ne znam ništa o politici, je da ćemo imati barem toliko koliko Mislav Kolakušić, Pametno i HNS zajedno zastupnika u parlamentu”, zaključio je Čačić.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.