Nel Pavletic/PIXSELL

Butković potvrdio pisanje Dnevnog: Imamo detalje

Autor: dnevno.hr/HINA

Butković o Jadroliniji.

Nabava katamarana u Jadroliniji nije bola transparentna i zakonita, potvrdio je to ministar prometa Oleg Butković, potvrdivši ujedno time i natpise našega portala koji se prije nekoliko dana bavio ovom probelmatikom.

“Jedna od glavnih zadaća Uprave je bila nabava novih brodova. Ovaj postupak koji je rađen u Jadroliniji nije bio onakav kakav sam htio i kakav je trebao biti. Znači – nije bio transparentan. To sam vidio i s tim sam upoznat”, poručio je Butković progovarajući u Splitu o posljednjoj nabavi katamarana. Podsjetimo, Uprava Jadrolinije navodno je pogodovala nizozemskoj tvrtki DAMEN pri nabavi katamarana i to tako što su prije raspisivanja natječaja djelatnici tvrtke za nove katamarane raspitivali upravo kod ovog nizozemskog proizvođaća brodova, koje su nakndano odabrali na natječaju. Na čelu uprave Jadrolinije je kao što je poznato David Sopta, a dotični je sumnja se izrazito blizak premijeru Andreju Plenkoviću što bi moglo izazvati nesuglasice unutar Vlade, budući da će Butković prema pisanju Nacionala inzistirati na smjeni Uprave Jadrolinije, a samim time i na Soptinoj smjeni.

“Moram pratiti da svi postupci koji se vode u resoru budu transparentni i zakoniti. Ovaj postupak u Jadroliniji po mojim saznanjima i po onome što sam vidio nije bio takav”, bio je jasan Butković koji je pak na pitanje o smijeni Uprave kazao kako je to stvar Nadzornog odbora i Skupštine te tvrtke. Uprava je izabrana na prijedlog Vlade.

“Vidjet ćemo – donijet ćemo sigurno odgovarajuću odluku. Da sam na mjestu članova Uprave i ljudi koji su pravili ove postupke, znam što bih sam napravio”, rekao je Butković.

NEVIĐEN SKANDAL U JADROLINIJI: Umjesto da naruče dva katamarana, znate li što su naručili?

Autor:dnevno.hr/HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.