Foto: Jure Miskovic / CROPIX

BUTKOVIĆ I BILAVER: ‘Svoje mandate obavljamo savjesno, poštujući sve zakonske propise!’

Autor: Dnevno.hr

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i državni tajnik Josip Bilaver zatražili su od portala Dnevno.hr objavu ispravka netočnih informacija/objavu isprike vezano uz tekst “HDZ-ovci OTKRIVAJU OLEGOVE MAKINACIJE: Ministar Butković i državni tajnik Bilaver iz fondova EU-a izvukli 81,2 milijuna kuna za projekt koji stoji 25 milijuna!”, objavljen na našem portalu 30. rujna 2022. godine.

Zahtjev gospodina Butkovića objavljujemo u cijelosti. 


“Od 2016. godine vodim jedan od najvećih i najznačajnijih resora u Republici Hrvatskoj, a svoj ministarski mandat obavljao sam i obavljam savjesno, poštujući sve zakonske propise, kako u Republici Hrvatskoj tako i EU.

Iznošenje neprovjerenih i neistinitih informacija u članku „HDZ-ovci OTKRIVAJU OLEGOVE MAKINACIJE: Ministar Butković i državni tajnik Bilaver iz fondova EU-a izvukli 81,2 milijuna kuna za projekt koji stoji 25 milijuna!“, a kojima se implicira kako sam ja, kao ministar mora, prometa i infrastrukture postupao protuzakonito i time potencijalno oštetio državni proračun klevetnički je, apsurdno i netočno.

Naime, u članku je iznesen čitav niz neistinitih informacija i konstrukcija kojima se zavarava javnost te se implicira na potencijalnu krađu 56 milijuna kuna. Također, u članku se iznose selektivne informacije iz dokumentacije kako bi se potkrijepile neistinite teze, a dodatno se iznose i neistinite informacije vezane uz građevinsku dozvolu. Dakle, projekt je prilikom podnošenja prijave za financiranje imao pravomoćnu građevinsku dozvolu, te je prijavljen u ukupnoj vrijednosti nešto većoj od 81 milijun kuna prema izračunu nositelja projekta, odnosno temeljem troškovnika koje je za navedene građevinske radove izradio za to ovlašteni stručnjak, a ne ja kao ministar.

Zaključno, a s obzirom kako je u članku iznesen cijeli niz neistinitih informacija, koje nisu prethodno provjerene, i kojima se neopravdano implicira na krađu državnog i EU novca i samim time pokušava narušiti moj ugled, ovim putem oštro odbacujem sve navode iz članka.”

Također, i zahtjev gospodina Bilavera prenosimo u cijelosti.

“Od 2017. godine kada sam postao pomoćnik ministra u Upravi za EU fondove i strateško planiranje unutar Ministarstva mora, prometa i infrastrukture pa sve do danas kao državni tajnik obavljao sam i obavljam svoj posao savjesno te poštujući sve zakonske propise, kako u Republici Hrvatskoj tako i EU.

Iznošenje neprovjerenih i neistinitih informacija u članku „HDZ-ovci OTKRIVAJU OLEGOVE MAKINACIJE: Ministar Butković i državni tajnik Bilaver iz fondova EU-a izvukli 81,2 milijuna kuna za projekt koji stoji 25 milijuna!“, a kojima se implicira kako sam ja, kao državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture postupao protuzakonito i time potencijalno oštetio državni proračun klevetnički je, apsurdno i netočno.

Naime, u članku je iznesen čitav niz neistinitih informacija i konstrukcija kojima se zavarava javnost te se implicira na potencijalnu krađu 56 milijuna kuna.
Također, u članku se iznose selektivne informacije iz dokumentacije kako bi se potkrijepile neistinite teze, a dodatno se iznose i neistinite informacije vezane uz građevinsku dozvolu.

Dakle, projekt je prilikom podnošenja prijave za financiranje imao pravomoćnu građevinsku dozvolu, te je prijavljen u ukupnoj vrijednosti nešto većoj od 81 milijun kuna prema izračunu nositelja projekta, odnosno temeljem troškovnika koje je za navedene građevinske radove izradio za to ovlašteni stručnjak, a ne ja kao državni tajnik.

Zaključno, a s obzirom kako je u članku iznesen cijeli niz neistinitih informacija, koje nisu prethodno provjerene, i kojima se neopravdano implicira na krađu državnog i EU novca i samim time pokušava narušiti moj ugled, ovim putem oštro odbacujem sve navode iz članka.”

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.