fbpx
Screenshot

BURNO U SABORU: Beljak traži legalizaciju marihuane, HDZ-ovci protiv!

Autor: Hina

"Je li i Stjepan Radić pušio travu?", pitao se zastupnik Ćelić

Rasprava u Hrvatskom saboru o Nacionalnoj strategiji i Akcijskom planu suzbijanja zlouporabe droga u 2016. u utorak je već na početku skrenula u krivom smjeru.

“Po korištenju kanabisa Hrvatska je u razini s velikim većinom zemalja EU. Mislite da je turizam u Amsterdamu razvijen zato što je to prekrasan grad? Ne! Zbog nečeg drugog. Velik broj Hrvata odlazi tamo umjesto da Nizozemci dolaze ovamo”, rekao je Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, inače zagovornik legalizacije marihuane.

Nadalje, zanimalo ga je koliko je umrlih od predoziranja kanabisom, a koliko od predoziranja alkoholom koji je – posve legalan.


“Valjda ćemo tijekom rasprave saznati da je i Stjepan Radić pušio marihuanu”, replicirao mu je Ivan Ćelić (HDZ) te, u svojstvu psihijatra, rekao da marihuana ima razorniji učinak na mozak mladog čovjeka nego heroin.

“Iako je tema droga, u našoj domovini najviše je ovisnost o vlasti, posebno kod HDZ-a. Bili ste ovisni o dr. Ivi Sanaderu, pa o Jadranki Kosor, danas o Andreju Plenkoviću, a sutra o nekom novom. To je najveći problem! Nažalost, za vas lijeka nema”, uzvratio je Beljak HDZ-ovcima.

Ćelić mu je na to ironično poručio: “Beljak je pokazao da je stručnjak za ovisnosti jer sve više istaknutih članova HSS-a izlazi. On je stručnjak za odvikavanje od istinskih tradicionalnih vrijednosti HSS-a, pa će možda biti ta nova dijagnoza u nekom novom dijagnostičkom priručniku”, rekao je.

SDP-ov Nenad Stazić založio se za uvođenje u škole obveznog predmeta zdravstvenog odgoja koji bi govorio o ovisnosti, i to ne samo o drogama, već i o internetu, društvenim mrežama… “Mi kao društvo ne dajemo dovoljno pozornosti edukaciji”, zaključio je Stazić.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.