Foto: Dnevno

BURNO U HDZ-u! Pavo Kostopeč javno zamjera Hermanu suradnju s Bandićem, a tajno koalira s Plazonićem kojega je Bandić plaćao pet godina!

Autor: Dnevno

Doktor Pavo Kostopeč, ugledni abdominalni kirurg i član transplantacijskog tima zagrebačke Kliničke bolnice Merkur ponovo se kandidirao za predsjednika Gradskog odbora zagrebačkog HDZ-a. Iako je do sada, kad god se kandidirao, svaki put zabilježio uvjerljiv poraz na unutarstranačkim izborima, u ovu je kampanju krenuo ne samo odlučno nego i sa zavidnom dozom optimizma. Njegov glavni slogan  “PROMJENA DOLAZI” nedvosmisleno, bez ikakve sumnje najavljuje pobjedu Kostopeča i njegovog tima, a kritike koje upućuje novoj gradskoj vlasti zbog smeća i problema s vođenjem Holdinga i bolnice Srebrnjak sugeriraju da je njegova pobjeda “stvar tehnike” i neupitna te se već sada ponaša kao Tomaševićev izazivač.

Osim toga, nije prošlo nezapaženo da se koristi uslugama savjetnika koji vode računa o njegovom osobnom imageu i izgledu, frizuri, bradi i odijevanju. A sigurno je stručna ruka vodila računa o vizualnom identitetu njegove kampanje, kao i društvenim mrežama, ali i sloganima, porukama, objavama i medijskim istupima. Primijećeno je da Kostopeč jako vodi računa da ne kaže ni jednu krivu riječ protiv Andreja Plenkovića ili bilo koga drugog iz stranačkog vodstva, ali se zato ne libi otvoreno kritizirati svog kolegu liječnika Mislava Hermana, koji se uz javnu potporu šefa HDZ-a Plenkovića – natječe za još jedan mandat predsjednika zagrebačkog HDZ-a.

Oni koji prate gradsku politiku primijetili su da Kostopeč izuzetno direktno i otvoreno proziva Hermana i ne libi se istupati u medijima, čak ni u onima koji HDZ-u tradicionalno nisu skloni, preko kojih, što je neuobičajeno za HDZ-ove unutarstranačke kampanje, traži Hermanovu smjenu i potporu članstva za sebe. Međutim, isto tako je vidljivo da je očito Kostopeč poslušao svoje savjetnike i da izgleda Hermanu zamjera samo jednu stvar, a to je suradnja zagrebačkog HDZ-a s pokojnim Milanom Bandićem.

Mediji su puni njegovih izjava poput: “Mislav Herman ne bi trebao voditi gradski HDZ zbog suradnje s Milanom Bandićem… Imate jednu grupu koja želi preuzeti glavnu opozicijsku ulogu. Na čelu te grupe je netko tko je bio predsjednik skupštinske većine gradonačelnika Milana Bandića… Mislim da bilo tko tko ima jaku interakciju s pokojnim gradonačelnikom je bolje da ga jednostavno nema četiri godine u javnoj sferi…”.  Što god ga novinari pitaju, Kostopeč ima uvijek isti odgovor koji se svodi na to da Herman ne smije biti predsjednik gradskog HDZ-a zbog suradnje s Bandićem.

Bez obzira na uistinu njegove male šanse za pobjedu, bilo bi pogrešno zaključiti da ti fokusirani nasrtaji Pave Kostopeča na Hermana nisu donekle pali na plodno tlo i pobudili  interes članstva, pogotovo onog dijela koji nikada nije bio pretjerano sretan zbog suradnje HDZ-a i pokojnog Milana Bandića u Zagrebu.

A onda je u utorak navečer za njih sve, kao i za ostale članove HDZ-a, u glavnom gradu nastupio omanji šok, užarile su se društvene mreže, dijelile su se fotografije Pave Kostopeča i Ante Plazonića, dosadašnjeg predsjednika HDZ-a u Sesvetama koji se bez potpore vodstva, a i članstva ponovo kandidira za novi mandat. Potvrdilo se ono što se već neko vrijeme šuškalo – da Kostopeč podržava i lobira među članstvom u Sesvetama za Plazonića, a Plazonić podržava  njegovu kandidaturu za šefa HDZ-a Grada Zagreba. Fotografirani su u zajedničkom obilasku i lobiranju za svoje kandidature među članstvom prigorskih naselja koja pripadaju Sesvetama.

Kako doznajemo od izvora iz HDZ-a, ono što je izazvalo ozbiljno čuđenje među članovima jest činjenica da Kostopeč tijekom cijele kampanje ponavlja jednu jedinu poruku – “Herman ne može biti predsjednik zagrebačkog HDZ-a zbog suradnje s pokojnim Milanom Bandićem”, a do sada je, doduše tajno, surađivao s najvjernijim Bandićevim HDZ-ovcem. Članstvo napeto promatra kako će ta suradnja ići ubuduće i hoće li se Kostopeč pokušati javno ograditi od Plazonića, no u svakom slučaju morat će se ozbiljno potruditi pojasniti članstvu kako to da je u kampanji javno napadao suradnju s Bandićem, a tajno koalirao s Bandićevim najvjernijim HDZ-ovcem i kako su ga u medijima prozivali njegovim plaćenikom.




Tko je Ante Plazonić?

Za sebe ističe da, osim što je gradski političar, ujedno je i poduzetnik iz Sesveta, vlasnik je tvrtke Telemonting preko koje je, kako pišu mediji, sklapao milijunske poslove s Gradom Zagrebom. Ali ne samo to. Na iznenađenje mnogih, Bandić je prije skoro pet godina imenovao Plazonića za koordinatora proširenja Branimirove ulice, a za te usluge mu je plaćao 12 tisuća kuna mjesečno. Ovi podaci su i prije bili objavljivani, pa s obzirom na njegove ključne poruke sve jako čudi Kostopečova unutarstranačka koalicija sa Plazonićem.

Na naš upit o tom ugovoru za usluge koordiniranja, upućeni samo odmahuju rukom uz kontrapitanje – “Zar vi mislite da je uz 500 zaposlenih u Gradskom uredu za izgradnju i promet uistinu bio potreban još i “koordinator  Plazonić” da bi se obavili poslovi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, projektiranja i izgradnje Branimirove?”.




Ipak, izgleda da nije samo to koordiniranje što se Plazonića tiče ostalo visjeti u zraku. Naime, nedavno su mediji objavili da je Plazonić kao predsjednika Udruge veterana Domovinskog rata 144. brigade Hrvatske vojske sam sebe, bez ikakve rasprave vodstva udruge, predložio za odlikovanje redom Nikole Šubića Zrinskog. I što je još čudnije, bez ikakvih propitivanja Plazonić je i dobio taj orden i to zbog junačkog čina u ratu za kojega je, prema pisanju medija, sam napisao obrazloženje.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.