Patrik Macek/PIXSELL

Bulj izgubio živce: Izaslanik četnika Vučića širi opasnu velikosrpsku tezu

Autor: Dnevno.hr

Ovom se podvalom srpske politike, kao u vrijeme Slobodana Miloševića, pokušava provući teza da su Srbi u Hrvatskoj ugroženi, te da je zbog toga zapravo došlo do velikosrpske zločinačke agresije na RH i BiH, istaknuo je Bulj

Saborski zastupnik Mosta reagirao je na skandalozne tvrdnje izaslanika Vlade Srbije Vladimira Božovića na domjenku Srpskog narodnog vijeća.

“[IZASLANIK ČETNIKA VUČIĆA KAO I 90-tih ĢURA OPASNU VELIKOSRSPKU TEZU O UGROŽENOSTI SRBA U HRVATSKOJ]

U Zagrebu je izaslanik Predsjednika Vlade Republike Srbije Vladimir Božović poslao poruku kako će Srbija braniti Srbe u Hrvatskoj svim sredstvima.

Ovom se podvalom srpske politike, kao u vrijeme Slobodana Miloševića, pokušava provući teza da su Srbi u Hrvatskoj ugroženi, te da je zbog toga zapravo došlo do velikosrpske zločinačke agresije na RH i BiH.

Tako je govorio i štitio Srbe i onaj koji je poslao Božovića kao izaslanika prije i tijekom zločinačke velikosrpske agresije, desna ruka zločinca Vojislava Šešelja, četnik Aleksandar Vučić aktualni premijer Srbije.

Kontinurano je i nametanje teze o ugroženosti Srba u Hrvatskoj od strane Milorada Pupovca, koji neprestano ističe ploču u Jasenovcu podignutu hrvatskim braniteljima iz postrojbi HOSa, a u kojima su bili i brojni branitelji srpske nacionalnosti koji su dali svoj život za slobodu Hrvatske. Gospodine Pupovac, i izaslaniče premijera Srbije, četnika Vučića, da nije bilo velikosrpske agresije, u kojoj je sudjelovao srpski premijer četnik Aleksandar Vučić, danas bi bilo živo jedanaest poginulih hrvatskih branitelja kojima je podignuta spomen ploča u Jasenovcu, i ne bi bilo nezabilježenih zločina od Vukovara, preko Škabrnje do Dubrovnika. Žalosno je da su bili nazočni premijer Plenković i brojni članovi Vlade koji nisu reagirali na ovo opasno izokretanje istine.

Pozivam premijera Plenkovića i sve članove Vlade da oštro osude ovo izokretanje istine o domovinskom ratu i nametanje velikosrpske teze da su Srbi u RH ugroženi.

Još jednom pozivam Predsjednicu RH i ministra vanjskih poslova da Republika Hrvatska blokira pregovore Srbije s EU zbog poglavlja 23″, napisao je Bulj na Facebooku.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.