Velimir Bujanec / facebook

Bujanec se pohvalio! Dobio spor protiv Gorana Radmana

Autor: Dnevno

Voditelj i urednik popularne “Bujice”, Velimir Bujanec, na svojem se Facebook profilu pohvalio još jednom pobjedom na sudu. Naime, Bujanec je ovog puta dobio spor protiv Gorana Radmana, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti!

“JOŠ JEDNA POBJEDA BUJICE: Sud u Zagrebu odbio tužbu Gorana Radmana! Neće dobiti 30.000 kuna!

Općinski građanski sud u Zagrebu 18. srpnja 2019. godine donio je oslobađajuću presudu, kojom se odbija tužbeni zahtjev Gorana Radmana protiv Z1 i Osječke televizije kao “neosnovan”. Radman je tužio Z1 i još nekoliko televizija radi Bujice emitirane 10. lipnja 2015. godine, u kojoj je gostovao prof. dr. Andrija Hebrang, a u kojoj je objavljen dokument iz Beograda u kojem se navodi da je sad već bivši glavni ravnatelj HRT-a i komunistički direktor Televizije Zagreb “surađivao s KOS-om”. Radmana je također zasmetala izjava dr. Hebranga da je Dnevnik u vrijeme Radmanovizije “služio za pranje mozga”. Nadalje, u Bujici su navedeni i primjeri nezakonitih otkaza mnogim politički nepodobnim djelatnicima HRT-a, koji su u međuvremenu vraćeni na posao. Radman je zbog “duševnih boli”, te “povrede časti i ugleda” tražio da mu nakladnik Bujice isplati 30.000 kuna, no te novce – neće vidjeti, a sada još mora podmiriti i troškove dugogodišnjeg postupka!

Z1 i Osječku televiziju u ovom je postupku zastupao Odvjetnički ured Terešak, a iako presuda koju je donio sudac Mario Klarić još nije pravomoćna, svakako je dobar pokazatelj kako se štiti sloboda medija i istinitog izvještavanja”, napisao je Bujanec.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.