Sibenik, 220918. Bruna Eish, Ivo Mikic i Florijan Zizic iz stranke Neovisni za Hrvatsku na konferenciji za medije. Na fotografiji: Bruna Eish. Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Bruna Esih potvrdila za Dnevno: ‘Nikome još nismo dali podršku za nadolazeće predsjedničke izbore!’

Autor: Ines Brežnjak

Hrvatska javna i politička scena u žeži je brujanja oko kandidata koji će ove godine ući u utrku za predsjedničke izbore, a sa svih strana cure informacije ‘tko će kome dati podršku’. Nastavno na to, danas se na Facebooku pojavila informacija kako će Bruna Esih, odnosno njezina stranka dati podršku Miroslavu Škori, koji će, kako stoje stvari, uskoro službeno potvrditi svoju kandidaturu te se uključiti u utrku za Pantovčak.

No, izgleda da su te informacije došle sa sasvim krive strane, odnosno – nisu točne. Radi se o neslužbenoj stranici koja pruža podršku gospođi Esih, no iza administracije stranice ne stoji stranka Neovisni za Hrvatsku, niti Bruna Esih. Zbog konfuzije koja je nastala, nazvali smo gospođu Esih koja je za Dnevno potvrdila kako ona do sada nikome nije dala podršku za nadolazeće predsjedničke izbore.

“Radi se o stranici koju sam ja osobno već nekoliko puta prijavljivala policiji i Agenciji za zaštitu osobnih podataka te zbog koje smo već nekoliko puta imali probleme. Stranica ‘Podrška Bruni Esih’ nije naša službena stranica i ne znamo tko je administrator”, kazala nam je Esih.

Na pitanje koga će od kanididata podržati na nadolazećim izborima i planiraju li možda kandidirati nekoga iz svoje stranke, Bruna Esih nam je kazala:

“Nismo još donijeli odluku o tome jer se još nismo bavili time. Smatramo da nije još vrijeme, jer osim gospodina Milanovića, nitko od jačih kandidata još nije službeno objavio svoju kandidaturu, niti gospođa Kolinda Grabar – Kitarović pa niti gospodin Škoro. Do službenih potvrda kandidatura sve spada u rubriku nagađanja, pa sukladno tome ne želimo nikoga podržavati i unositi zbrku u biračko tijelo. Potporu do sada nikome nismo dali jer nas nitko nije tražio.”

Inače, stranka Neovisni za Hrvatsku trenutno aktivno radi na terenu kako bi oformili Županijske organizacije te spremni dočekali parlamentarne izbore.

“Aktivno radimo na terenu, evo baš danas putujem u Splitko-dalmatinsku županiju, a već u subotu smo u Zadarskoj. Želimo ojačati stranku u cijeloj Hrvatskoj. Za sada imamo pokrivene samo djelove Hrvatske, imamo uspostavljenih šest županijskih organizacija. Stranka ne može dobro funkcionirati dok nema pokrivenost u cijeloj Hrvatskoj, a to nam je izuzetno važno za parlamentarne izbore, jer ipak je na parlamentarnim izborima drugačiji sistem glasanja nego na Europskim izborima, gdje je cijela Hrvatska bila jedna izborna jedinica”, otkrila nam je Esih.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.