Bruna Esih,

Bruna Esih oplela po Pupovcu i brutalno spustila Plenkoviću! Pogledajte što im je poručila

Autor: Dnevno

Saborska zastupnica Neovisnih za Hrvatsku, Bruna Esih, danas je na svojem Facebook profilu komentirala nedavne izjave Milorada Pupovca u jednom dnevnom listu. U postu se osvrnula i na premijera Plenkovića te HDZ, a njezinu objavu prenosimo u cijelosti!

“KAKO NAM MILORAD PUPOVAC HOĆE DIJELITI LEKCIJE

U nedjeljnom izdanju jednoga dnevnog lista lider srpskog dijela Hrvatsko-srpske koalicije Milorad Pupovac pohvalio se da s Plenkovićem dijeli stajališta o Jasenovcu (čestitamo magistru Andreju, HDZ-u i cijelome hrvatskom narodu!).

Ujedno je osudio objavu naše stranke o okupaciji Zagreba, navodeći da se njome tvrdi da su Nijemci oslabađali Sankt Peterburg, a da su Englezi i Rusi okupirali Auschwitz. Osim bizantinizma, Pupovčeva izjava odaje nepoznavanje elementarnih činjenica. Nijemci nisu oslabađali Sankt Peterburg, nego su pokušavali okupirati ruski grad koji se nazivao Lenjingradom, a u zloglasni koncentracijski logor Auschwitz uopće nisu ušli Englezi, nego je ušla Crvena armija.

Jesu li Poljaci njezin ulazak u Auschwitz i u Varšavu doživjeli kao oslobođenje ili kao novu okupaciju, najbolje znaju sami Poljaci koji su ipak sačuvali kakvu-takvu državu, makar „preseljenu“ prema zapadu i makar pod boljševičkom diktaturom. No, 1990./91. oni su trebali uvesti demokratski poredak, a nisu se morali boriti za državno osamostaljenje i oslobođenje, kao što su to morali Hrvati u novom ratu protiv Jugoslavije odnosno Srbije.

Ulazak Jugoslavenske armije u Zagreb u svibnju 1945. usporediv je, dakle, s ulaskom Crvene armije u baltičke republike 1940.: njime nije tek srušen nedemokratski ustaški režim, nego je njime obnovljena Jugoslavija, zemlja koju su Hrvati (pa i jugoslavenski komunisti u svoje vrijeme) s pravom nazivali „tamnicom naroda“. A za očuvanje i obnovu vlastite tamnice mogli su se (i 1941. i 1945. i 1991.) boriti samo naivčine, izdajice i kvislinzi!”, napisala je Esih.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.