Foto: Goran Mehkek /CROPIX

BROJKE OD KOJIH ĆE VAM SE ZAVRTJETI U GLAVI: Milanović bi zbog ovoga mogao izgubiti izbore

Autor: Iva Međugorac

Bivši premijer Zoran Milanović odnedavno kao predsjednik s karakterom vodi vlastitu bitku za Pantovčak, pozivajući se među ostalim i na rezultate svoje Vlade. Međutim, da je ta priča potpuno promašena i deplasirana svjedoči niz primjera, a među ostalim i činjenica da najlojalniji Milanovićevi kadrovi poput primjerice Milanke Opačić, Tomislava Sauche ili pak Siniše Varge drže leđa Plenkovićevoj Vladi kao Bandićevi žetončići.

Da je Milanović daleko od čovjeka koji znade kadrovirati pokazuju prebjezi upitnog morala, no da bivši premijer nema prostora za moraliziranje potvrđuje i analiza koju je proveo pravnik i hrvatski suverenist Pero Kovačević. Naime, kako je Kovačević detektirao svega jedan dan Milanovićeve famozne i nadaleko znane Kukuriku vlade Hrvatsku je stajao basnoslovnih 92,465 milijuna kuna.

”Vaša Vlada će biti zapamčenja po činjenici da ste nas dnevno koštali, odnosno zaduživali 92.465 milijuna kuna. Javni dug ste gotovo udvostručili u četiri godine, a sa 154 na na 289 milijarda kuna,odnosno s 47 posto BDP-a na oko 90 posto BDP-a. Dnevno nas je vaše „vladanje“ koštao 92. 465 732,42 kn”, izračunao je ovaj pravni ekspert koji stoga smatra da se Milanović i SDP ne bi trebali hrvatskom narodu nutkati kao spasitelji, a njihove kritke na račun Plenkovićeve vlede i ministara, kao i kritike na rad aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, prema Kovačeviću većim djelom nisu utemeljene.

Naravno misli Zoran Milanović i Davor Bernardić da smo zaboravili kako je Milanovićeva Vlada kukurikavaca bila jedna od najlošijih vlada u našoj povijesti od osamostaljenja”, zapaža na koncu pravnik Pero Kovačević.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.