Pixabay

Bravo Hrvatska! Na dnu smo Europe po životnom standardu, ali u vrhu po gay pravima!

Autor: Marin Vlahović

U četvrtak je bio međunarodni dan izlaženja iz ”ormara”. Svi koji žive u ”ormaru”, imali su tako posebnu priliku da izađu. Ipak većinom nisu. Eno ih tamo i dalje, sjede u Saboru i Vladi, ali su mentalno u ormaru. Doduše, ne znam je li riječ o seksualnom, u to se neću miješati, no definitivno su ograničeni nekakvim okvirima nevidljivih ormara i ladica. Ne vladaju svojom sudbinom, ali upropaštavaju našu.

Na te o kojima pišem, vratit ćemo se nešto kasnije. Uglavnom Zoran Šprajc povodom je međunarodnog dana izlaženja iz ”ormara”, odlučio pozvati dvojicu muškaraca koji su to već ranije učinili. Dapače, ne samo da su izišli iz ormara, već od tog izlaska rade već dulje vrijeme spektakl. Znam, ide vam to na živce. Neka budu što hoće, samo nek’ od nas odj….?! Ma ne može tako. I dečki žele da se o njima piše. Zašto bi Severinin brak vrijedio više od istospolne zajednice Zvonimira Dobrovića i Brune Isakovića? Iako sam po općeprihvaćenim normama političke korektnosti umjereni homofob, vjerujem kako ova dvojica, na nekoj čudnoj, meni neshvatljivoj razini, mogu iskreno voljeti jedan drugoga, više nego što je Severina voljela većinu ili sve svoje muškarce.

Nisam baš za sve

To naravno ne znači da im treba omogućiti posvajanje djece koje će odgajati po svojoj slici i prilici. Također, većina je ta koja propagira društvene moralne vrijednosti i poželjno ponašanje stoga stvarno nema smisla da se klince kroz školu zbunjuje i opterećuje alternativnim životnim i seksualnim opcijama.

Neovisno o svemu navedenom, nastup ove dvojice partnera bio je gotovo simpatičan, a i saznali smo puno informacija koje ranije nismo znali. Primjerice, nisam imao pojma da je Hrvatska u vrhu Europe po pravima gay osoba. Zamislite to! Svugdje drugdje smo na dnu, ali u ovoj smo kategoriji dosta visoko, a što je najbolje i dalje se penjemo. Koliko visoko? Pa to je definirao sam Zvonimir Dobrović time što je pojasnio pravila igre. Prava koja već postoje, moraju se na neki način zacementirati. Dakle, od svega onoga što je do sada postignuto nema nazad. A ako nema nazad, jedino se može ići naprijed i to je cilj gay lobija u Hrvatskoj.

Prirodno je da svaki čovjek želi da se svijet kroji po njegovoj slici i prilici, ali takve tlapnje su nerealne, da ne kažemo sebične. Dobrović je optužio udrugu „U ime obitelji“ da nije napravila niti jednu akciju koja je doprinijela boljitku društvu. Ostavimo tu tvrdnju malo po strani i zapitajmo se što je gay lobi u Hrvatskoj učinio za druge? Ni jedan čovjek pa bio i gay, nije otok. Ako uistinu žele sudjelovati u javnom životu Hrvatske, onda neka daju mišljenje i o temama izvan svog izravnog predmeta interesa. U protivnom nisu ništa drugo nego nametljiva sekta.

Neovisno o svemu navedenom, treba čestitati našim gayevima što su nas digli na europskim tablicama. To je velik uspjeh, možda ne za Hrvatsku, ali svakako za naše gay građanstvo. Zaslužni za to postignuće su zastupnici gay populacije. Što se tiče nas ostalih za masovno iseljavanje, pljačku, deložacije, ovrhe, siromaštvo, nezaposlenost i zaduženost možemo svi zahvaliti pederima u Vladi i Saboru.

 

Autor:Marin Vlahović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.