fbpx
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Branko Bačić priznao da su u stranci razgovarali o lokalnim izborima: Poslao i poruku o spornom pozdravu HOS-a

Autor: Hina/Andrej Jelušić

Predsjednik saborskog kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je kako su u ponedjeljak na sjednici Predsjedništva razgovarali o pripremama stranke za lokalne izbore, no ne i o kandidatima za Zagreb.

“Bilo je riječi o pripremama stranke za lokalne izbore. U tom smislu zaduženi su predsjednici županijskih organizacija da u idućih nekoliko dana izvijeste Predsjedništvo o budućim kandidatima na razini županijskih organizacija i naših budućih kandidata za župana, gradonačelnika i načelnika. Dakle, bilo je riječi o lokalnim izborima, ali konkretno nije bilo riječi o samom gradu Zagrebu”, rekao je Bačić novinarima.

Upitan je li premijer razgovarao s još nekim, osim s Damirom Vanđelićem o kandidaturi za gradonačelnika Zagreba, Bačić je, nakon sjednice rekao da će o tome dati informacije kada se završe razgovori sa svim potencijalnim kandidatima.

Govoreći o problemima s isporukom cjepiva protiv koronavirusa, Bačić je kazao da očekuje da se isporučitelji lijekova i cjepiva drže ugovorenog.

Upitan je li bila pogrešna odluka da se među prvima cijepe saborski zastupnici, rekao je da je cijepljenje pojedinih državnih službenika bilo na razini poruke.
“Da nismo pristali na cijepljene predbacivalo bi se kako ulažemo u cijepljenje, a od njega odustajemo i želimo da se ono prije provjeri na drugima. Kad smo pristali i pokazali da se potrebno cijepiti, da je to dobro i zdravo za nas i bližnje spočitava nam se da smo privilegirani.”

Za incident na obilježavanju obljetnice operacije Maslenica na kojoj su se pojavili HOS-ovci s natpisom na majicama ‘za dom spremni’ rekao je da je HDZ tu do kraja jasan, o tome su se izjasnili i kao stranka kroz stav Kluba u Saboru i bezbroj se puta izjasnila u osudi ustaškog režima.

“HDZ i Vlada RH su na početku prošlog mandata osnovali Povjerenstvo za suočavanje s posljedicama bivših totalitarnih režima i držimo da je ono sagledavajući sve aspekte, korištenja svih simbola totalitarnih režima dao preporuku koja može biti dobra podloga za uređenje zakona kako postupati prema tom i drugim simbolima totalitarnih režima”, rekao je.
Bačić smatra kako treba urediti korištenje svih simbola kako pozdrava ZDS i znakova svih vojski koje su bile na području Hrvatske u vrijeme totalitarnih režima.

Osvrnuo se i na postavljanje plakata SDP-ove gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček ustvrdivši kako je tim činom SDP priznao da je gradonačelnica Siska u kampanji.

“To držimo neprimjerenim, da se u trenutku dok se Vlada i stožer za sanaciju posljedica potresa, bavi svojom promocijom u predvečerje lokalnih izbora”, istaknuo je.

“Najmanje što očekujemo je da se ispriča građanima Siska i svima koji na takav način doživljavaju njen postupak koji je za svaku osudu”, dodao je.
Autor:Hina/Andrej Jelušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.