FOTO: Dnevno

BRANITELJU SE KUĆA RASPADA OD POTRESA, A ON POMAŽE DRUGIMA: BBB su to prepoznali i iznenadili ga

Autor: Snježana Vučković

Prije nekoliko dana posjetili smo Ivu Vranića – Buvu, hrvatskog dragovoljca Domovinskog rata iz Petrinje, čija je kuća također ozbiljno oštećena u potresu.

Vranića smo premorenog pronašli u njegovom dvorištu kako zajedno sa svojom suprugom i sinom te Inicijativom branitelja Petrinje zasukanih rukava neumorno sortira, slaže i transportira pakete najugroženijim obiteljima i sugrađanima koji su u sekundi ostali bez ičega. “Buva” nam pokazuje garažu u kojoj se na štednjaku kuha ručak, a koja je pretvorena u ogromno skladište.

Dijaspora mu vjeruje

Na pitanje, otkud baš kod njega tolike donacije, Vranić odgovara:

“Dijaspora. Pun šleper iz Berlina jutros mi je stigao pred kuću. Radi se o povjerenju, naši ljudi iz inozemstva ovako su sigurni da će pomoć doći točno tamo gdje treba”, kaže Ivo i objašnjava kako slažu “obiteljske pakete” u kojima se nalazi ama baš sve neophodno.

“Dijelimo svima, ne pitamo tko je tko”




“U samom početku prioritetno smo rješavali obitelji udovica Domovinskog rata kao i braniteljskih obitelji koje su ostale bez krova nad glavom. No, odmah zatim našim kombijem krenuli smo razvoziti svima ostalima ne pitajući tko je i što je. Ova je nevolja zajednička”, kaže Vranić koji nas uvodi u unutrašnjost kuće napominjući da ulazimo na vlastitu odgovornost.

Na pitanje je li šteta prijavljena, Vranić kaže kako je svoje probleme ostavio sa strane, te kako za popravak napuklih zidova i oštećenog krova “ima vremena”.




Dobro se dobrim vraća

Sinoć nam je Ivo Vranić ipak javio lijepu vijest. Kaže da su mu dečki iz BBB sanirali krov, te da je neizmjerno sretan zbog toga:

“Dobro se dobrim vraća”, kratko nam komentira humani Petrinjac koji, kako kaže, i dalje sortira pakete s kojima će sada usporiti kako ih u narednim vremenima ne bi nedostajalo.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.