Branitelji vraćaju Božićni sajam na Zagrebački Velesajam!

Autor: M.P.Š.

U Hrvatskoj djeluje 300-tinjak braniteljskih zadruga koji se najvećim dijelom bave poljoprivredom ili su proizvođači suvenira, starih zanata i ostalih djelatnosti. Cilj ovog sajma upravo je njihovo međusobno povezivanje i okupljanje na jednom mjestu - Božićnom sajmu braniteljskih udruga i zadruga.

Nakon godinu dana pauze Božićni sajam vraća se na Zagrebački Velesajam. Od 14. do 23. prosinca 2012. održat će se Božićni sajam braniteljskih udruga i zadruga, čiji je inicijator Udruga branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam.

U Hrvatskoj djeluje 300-tinjak braniteljskih zadruga koji se najvećim dijelom bave poljoprivredom ili su proizvođači suvenira, starih zanata i ostalih djelatnosti. – Cilj ovog sajma upravo je njihovo međusobno povezivanje i okupljanje na jednom mjestu – Božićnom sajmu braniteljskih udruga i zadruga. Veliku čast i zadovoljstvo pružio nam je pater Zvjezdan Linić koji će održati predavanje sa temom ‘Božić ima nade’! Ulaz na Sajam kao i na predavanje su besplatni za sve posjetitelje – rekla je Nataša Mrđen Budisavljević, glasnogovornica Zagrebačkog Velesajma.

Osim braniteljskih zadruga i udruga, sajam je otvoren za nastup i prezentaciju ostalih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, starih zanata, nakladništva, drugih zabavno, stručnih i popratnih aktivnosti sa naglaskom na njegovanju hrvatske kulturne baštine, tradicijskim vrijednostima i izvornim proizvodima hrvatskog gospodarstva.

Bogat program prodajno – izložbeni, prezentacije proizvoda i usluga, zabavni, edukativni, te atrakcije za posjetitelje dio su ovogodišnjeg Božićnog sajma braniteljskih zadruga i udruga. Posjetitelji će između ostalog moći pogledati smotru HKUD iz cijele Hrvatske, prezentacije i izložbe Udruga maslinara Republike Hrvatske, koncerte i nastupe estradnih umjetnika. Uz sve to održat će se promocija knjiga i izložbe branitelja uz sudjelovanje heroja Domovinskog rata te nastupi kazališnih družina i artističkih grupa (predstave za djecu vezane uz proslavu Adventa i Božića u Hrvatskoj).

Autor:M.P.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.