Branitelji: Još nas nitko nije kontaktirao radi nastavka pregovora

Autor: Hina/B.Biško

"Očekivali smo nekakve njihove požurnice da vidimo kako ćemo dalje. U zadnjih 10 do 15 dana nitko se nije posebno javio, niti ministar branitelja Matić niti ministar obrane Ante Kotromanović", dodao je Čubela.

Branitelji i invalidi Domovinskog rata koji 257 dana prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja u Savskoj 66, tražeći smjene ministra Predraga Matića i dvoje suradnika te donošenje Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, u petak su potvrdili Hini da ih nakon dvije “runde” pregovora s Vladom još nitko nije kontaktirao.

Željko Čubela, predsjednik veterana 2. gardijske brigade “Gromovi” rekao je kako očekuju od “druge strane” da se javi i da kažu što dalje, jer 15. srpnja Hrvatski sabor prekida rad radi ljetne stanke.

“Očekivali smo nekakve njihove požurnice da vidimo kako ćemo dalje. U zadnjih 10 do 15 dana nitko se nije posebno javio, niti ministar branitelja Matić niti ministar obrane Ante Kotromanović”, dodao je Čubela.

Rekao je da se u međuvremenu razgovara oko najavljenog vojnog mimohoda u povodu 20. obljetnice vojno redarstvene akcije “Oluja”, te kako su iz ministarstava obrane i branitelja tražili da i branitelji sudjeluju u mimohodu.

Trenutno su dogovori oko toga da bi na tom mimohodu nastupili i veterani HVO-a, naglasio je predsjednik veterana 2. gardijske brigade Čubela.

Mi imamo svoje uvjete, a ministarstva svoje, dodao je.

Čubela je rekao da se jučer sastao Zbor gardijskih brigada, a za nekoliko dana sastati će se i 100-postotni hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata te predstavnici Specijalne policije, usuglasit će se stavovi i s time izaći u javnost.




Preporuka je da Hrvatska vojska na mimohodu bude onakva kakva je bila u Domovinskom ratu, dodao je.

Predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm rekao je Hini da su branitelji posebno razočarani premijerom Zoranom Milanovićem jer se ništa nije promijenilo u rješavanju braniteljskih problema, iako je premijer na sastancima s predstavnicima braniteljskih udruga govorio da ti problemi nisu nerješivi i da nije riječ o nekim velikim problemima.

U međuvremenu nije napravljeno ništa, dodao je Klemm.




I danas se unatoč vrućini ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66 u Zagrebu nalazi nekoliko desetaka branitelja koji neprekidno prosvjeduju u šatoru od 20. listopada prošle godine, te istiću da neće odustati od prosvjeda do ispunjenja svojih zahtjeva.

Autor:Hina/B.Biško
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.