PC

Branitelj Ante Gotovine i Petir o sudbini HSS-a: Beljak se približio vrijednostima koje je Maček odbacio još 1945.

Autor: Tea Šojat

Polemika oko datuma Dana državnosti još uvijek ne jenjava. Nakon što je predsjednik Republike Hrvatke Zoran Milanovići izjavio kako 30. svibnja za njega nije Dan državnosti već predizborni skup HDZ-a, kompletna ljevica zauzela je isti stav. Odonda polemika o datumu proslave Dana državnosti ne jenjava.

Luka Mišetić, nekadašnji branitelj Ante Gotovine i hrvatskih generala u Haagu osvrnuo se na twitt HSS-a povodom Dana državnosti, kada je ta stranka objavila kako datum 30. svibnja ”jedini imaju razloga slaviti upravo oni, HDZ-ovci, junaci koji s rukom na srcu mogu sve. Pripadnici stranke koja je dala stotine korumpiranih političara, 200 bogatih de facto feudalaca, brojne ratne profitere, imovinske stanoljube itd”

Mišetić je ustvrdio kako je ”23. srpnja 1945.,V. Maček, predsjednik HSS-a, rekao je NYTimesu da su partizani “spustili željeznu zavjesu” i da “Titova vlada pokušava uvesti potpunu komunističku diktaturu”, koja je trajala 45 god do 30.5.1990. Današnji HSS tvrdi da “jedini koji imaju razloga za slavlje su HDZ”

Na Mišetićev osvrt brzo je reagirala i nekadašnja članica HSS-a ustvrdivši kako je ovo mišljenje današnjeg čelnika HSS-a Kreše Beljaka, te kako će Beljak ukaljati časno ime HSS-a”

”Ne tvrdi to HSS, nego Beljak. Beljak nije HSS ali će svojim metodama nažalost toliko ukaljati časno ime stranke koja ima ogromno značenje u kolektivnom pamćenju hrvatskog naroda.”, napisala je Petir.

Mišetić i Petir očito su složni u tome kako je Beljak u potpunosti skrenuo politički pravac HSS-a te ga približio socijalističko komunističkim vrijednostima koje je Maček odbacio još 1945.

MILANOVIĆ ODGOVORIO ŠEKSU: ‘Tko zna, možda netko pokrene i istragu o odgovornostima za zločine u Osijeku za vrijeme rata’




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.