Ilustracija/Ivica Galovic/PIXSELL

Božinović poručio: ‘Ne znam zašto dovodite u vezu ostavku Galića s Milijanom Brkićem’

Autor: dnevno.hr

U sklopu svečanosti obnove sladišnog kompleksa MUP-a “Gaj”, za što je sredstva u iznosu od milijun dolara donirala američka vlada, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i veleposlanik SAD-a, William R. Kohorst obratili su se javnosti, piše N1.

Kohorst je komentirao i posao nabave borbenih zrakoplova od Izraela. “Objašnjavali smo proces u protekle dvije godine. Treba strpljenja, bolje je da se posao obavi kako treba, nego da se obavi brzo”, rekao je.

Ministra Božinovića novinari su upitali o ostavci predsjedničina savjetnika Vlade Galića, a on je rekao da na to nema što reći. Upitan je potom treba li i zamjenik predsjednika HDZ-a, Milijan Brkić, podnijeti ostavku.

“Ne znam zašto to dovodite u vezu. Mogu reći, ako aludirate na kriminalističko istraživanje vezano za SMS aferu, ono se provodi u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, provodi ga USKOK i kad se bude skupila dovoljna količina nekakvih dokaza, onda se može ići dalje. Ja te stvari ne bih dovodio u svezu. Ono što ja mogu reći, jer nisam dio tog istraživanja niti mogu  biti, niti smijem biti, glavni ravnatelj policije me uvjerava, a ja nemam nikakav razlog u to sumnjati, da sve što se radi u tom i drugim kriminalističkim istraživanjima, radi se u skladu sa zakonom i najboljom praksom”, rekao je Božinović, dodavši da je interes Vlade da se sve u toj aferi raščisti do kraja.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.