Foto: NL

Božinović otkrio do kad ćemo nositi maske! Nemojte pasti u depresiju nakon ovog! ‘Nama je cilj da građani prihvate tu činjenicu…’

Autor: Dnevno

Davor Božinović je kao prvi čovjek Nacionalnog stožera civilne zaštite objasnio da ako netko svjesno ne želi nositi masku tamo gdje je obavezna, te time ugrožava druge, onda moraju reagirati nadležne službe. Sve do kazni.

Božinović je za RTL rekao:

“Vi znate da je naš pristup orijentiran prema podizanju svijesti ljudi. U onom trenutku kad znanost nešto potvrdi, a znanost znamo da je i oko pitanja maski, s obzirom da znamo da se radi o virusu, u početku i Svjetska zdravstvena organizacija davala dvojaka tumačenja, međutim sad je konsezualno prihvaćeno da maske štite, pogotovo ako ih nosimo svi u zatvorenim prostorima.”

Nama je cilj da građani prihvate tu činjenicu kao nešto što može štititi njih i druge od njih kad je u pitanju prenošenja koronavirusa. Mi ćemo činiti sve da ne moramo dolaziti u siutaciju da se ljude kažnjava. Međutim ukoliko netko svjesno ne bude htio nositi masku koja je obvezna i time u zatvorenom prostoru ugrožava zdravlje ljudi, vjerojatno bi onda i nadležna tijela poduzela i neke druge radnje”, kazao je Božinović.

Opisao je i kako će izgledati ako netko nema masku, a želi dobiti neku uslugu.

“Ne smije dobiti uslugu, to je sad odgovornost institucije u koju je osoba došla i šalterskog službenika koji zapravo bi pomogao nekome tko može ugroziti i njezino zdravlje. Postoje zakonska rješenja i za te situacije”, kazao je.

Objasnio je i po kojim će zakonima kažnjavati ljude.




“Tu ima i Zakon o sustavu civilne zaštite, Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, ovo što vi govorite ide i prema prekršaju protiv javnog reda i mira. No, prepustimo to životu, a ja se nadam da će nas život naučiti u ovom novom normalnom da će maske nositi svi jer to je zapravo dobro za sve”, objasnio je.

Kazao je i do kada će se morati nositi maske.

“Sve dok se ne nađe neko rješenje za taj virus i ukoliko znanstvena zajednica ne promijeni svoje mišljenje, onda bi to trajalo sve dok se ne proglasi kraj epidemije”, rekao je Božinović.




Kako stari sada stoje, maske čini se, nećemo tako skoro skinuti.

Hrvatski Ceh zaštitara donio preporuke: Evo kako se trebaju ponašati zaštitari u trgovinama ako ne nosite masku!

Na snagu stupa NOVA ODLUKA: Evo tko još od danas mora nositi maske na licu!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.