Bozanić: Papa je osobno uvjeren u svetost Stepinca! Postupak kanonizacije gotovo završen

Autor: A. Pranjić

"Papa Franjo se time odlučio na 'ekumenski korak, bez presedana" u svrhu boljeg ozračja odnosa dviju Crkava, rekao je Bozanić.

”Postupak kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca pri Svetoj Stolici gotovo je završen”, kazao je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

HRT javlja kako je Bozanić podsjetio da je kod Papa srpsko-pravoslavnog patrijarha Irinej pismeno prosvjedovao glede kanonizacije. Zbog toga je čak predloženo formiranje “radne skupine sastavljene od katoličkih i pravoslavnih stručnjaka koja će zajedno preispitati Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi sporna pitanja, kao i odnose Hrvata i Srba u II. svjetskom ratu”.

“Papa Franjo se time odlučio na ‘ekumenski korak, bez presedana'” u svrhu boljeg ozračja odnosa dviju Crkava, rekao je Bozanić i nadodao da svaka Crkva ima autonomni sustav kanonizacije te da neće biti revizije procesa. “Papa je osobno uvjeren u svetost bl. Alojzija Stepinca”, smatra Bozanić.

Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.