fbpx

Bozanić čestitao Grabar Kitarović: Prihvatili ste golem teret koji sa sobom donosi brojna iskušenja!

Autor: A. Pranjić

''Dok Vam čestitam, ujedno upućujem Gospodinu molitvu za Vašu visoku službu državne poglavarice, sa željom da Vam pomogne predstavljati našu Domovinu, zalagati se za njezin boljitak u povezivanju različitih sastavnica društvenoga života'', navodi se u čestitci kardinala Bozanića.

Čestitku novoizabranoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović danas je uputio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. 

”Cijenjena gospođo Grabar-Kitarović! Nakon što sam Vam u ponedjeljak telefonskim putem čestitao na izboru, ovime Vam i pismom u svoje osobno ime te u ime Zagrebačke nadbiskupije izražavam čestitke što ste u nedjelju, 11. siječnja 2015. godine, izabrani za predsjednicu Republike Hrvatske.

Danas, 15. siječnja, je 23. obljetnica međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske. Taj nas spomen u zahvalnosti, ponosu i molitvi za budućnost, povezuje s događajima i vrijednostima koje su ugrađene i na kojima i dalje treba graditi suvremenu Hrvatsku državu. Obranjena sloboda i suverenost, nacionalno zajedništvo i istinsko domoljublje, briga za opće dobro i uzajamna solidarnost te podnesene žrtve, osobito hrvatskih branitelja, ostaju zalogom koji obvezuje nas i buduće hrvatske naraštaje.


Dok Vam čestitam, ujedno upućujem Gospodinu molitvu za Vašu visoku službu državne poglavarice, sa željom da Vam pomogne predstavljati našu Domovinu, zalagati se za njezin boljitak u povezivanju različitih sastavnica društvenoga života, objedinjavati hrvatsko nacionalno biće, svjedočiti zalaganje za istinu i pravdu, promicati kulturu našega naroda koja je snažno obilježena kršćanstvom, kako bi sav hrvatski narod u Domovini i inozemstvu, kao i svi hrvatski državljani, u Vama imali primjer zauzetog i odgovornog služenja bližnjima.

Prihvatili ste golem teret koji sa sobom donosi brojna iskušenja, a toliko puta izgleda pretežak za snagu pojedinca. No, Vama je poznato da u služenju narodu uvijek postoji i blagoslovna snaga koju Bog daje onima koji žele živjeti u poslušnosti Božjoj volji. Moleći za našu Domovinu, Vašu službu Predsjednice Hrvatske stavljam pod zagovor Presvete Bogorodice Marije, žene vjere i naše nebeske Majke, svetoga Josipa, zaštitnika Hrvatske, i blaženoga Alojzija Stepinca, svjedoka istine i nade, koji bdije nad hrvatskim narodom i nad svakim srcem koje se pouzdaje u Boga”, navodi se u poruci kardinala Bozanića novoizabranoj predsjednici Grabar-Kitarović.

Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.