fbpx

Bošnjaković: Nitko ne može nadzirati hrvatsko pravosuđe

Autor: hina

Srbijanska ministrica Malović je jučer u Beogradu izjavila da prepuštanje dokaza hrvatskome pravosuđu ne znači da se srbijansko pravosuđe potpuno povlači iz tog slučaja, već ono ima pravo nadzora i sagledavanja.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, komentirajući izjavu srbijanske ministrice Snežane Malović da Srbija u slučaju Purda može obavljati nadzor nad hrvatskim pravosuđem, jutros je u emisiji ‘Poligraf’ Hrvatskog radija izjavio kako to nije moguće, jer u Hrvatskoj kao suverenoj i pravno uređenoj državi takve vrste nadzora ne može biti.

S tim u vezi istaknuo je da je Hrvatska država vladavine prava na korak do zatvaranja poglavalja 23 (pravosuđe i temeljna prava).

Gostujući u istoj emisiji predstojnik Ured predsjednika Republike Joško Klisović je također rekao da nikakavog monitoringa ne može biti. Suradnja dviju vlada, ministarstava, tužiteljstava ‘da’, monitoring ‘ne’, rekao je Joško Klisović.


Srbijanska ministrica Malović je jučer u Beogradu izjavila da prepuštanje dokaza hrvatskome pravosuđu ne znači da se srbijansko pravosuđe potpuno povlači iz tog slučaja. Srbija ima pravo nadzora i sagledavanja što je učinjeno na razini hrvatskoga pravosuđa. Ako srbijansko pravosuđe ne bude zadovoljno samom odlukom i, kako je rekla ministrica Malović, ‘ishodom postupka’, ono taj postupak ponovno može aktivirati.

Odgovarajući na pitanje slušatelja što će biti s drugim hrvatskim braniteljam Veljkom Marićem, uhićnim na granici Srbije i Bugarske u travnju 2010., ministar Bošnjaković je rekao kako sada postoji pravni okvir da se i taj slučaj riješi kao i slučaj Purda.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.