fbpx
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Borzan hodočasti Hrvatskom! Doznali smo koji je cilj SDP-a za EU izbore

Autor: Ines Brežnjak

Predizborna kampanja za Europske izbore u punom je jeku. Kandidati su na terenu, lobiraju među biračima, posjećuju gradove i mjesta kako bi građanima predstavili svoje planove za što se će i na koji način boriti u Europskom parlamentu ukoliko budu izabrani.

Sukladno tome, iskusna europarlamentarka te jedna od kandidatkinja SDP-ove liste, Biljana Borzan, jučer je posjetila Varaždin, gdje je boravila sa svojom stranačkom kolegicom i kandidatkinjom s liste, Barbarom Antolić Vupora, koja obnaša dužnost predsjednice SDP-a Varaždinske županije.

“Ranko Ostojić, Biljana Borzan i ja odlučili smo da ćemo biti trojka koja će surađivati te promicati potrebu izlaska na Europske izbore, posebice mladih. Time neposredno ljudi sudjeluju u omogućavanju boljih uvjeta života”, rekla je Antolić Vupora.


Cilj posjeta Biljane Borzan bio je pojasniti građanima što točno europarlamentarka radi, ali i za što će se dalje zalagati ako osvoji još jedan mandat u Europskom parlamentu.

“Ono što je do sada Borzan dostigla u Europskom parlamentu je ušteda, jer s kvalitetom proizvoda omogućava se zdraviji i kvalitetniji život. Ono za što ćemo se u budućnosti zalagati je produženje vijeka trajanja proizvodima. Nažalost, nismo uspjeli osigurati dovoljno informacija što i kako se donose pravila koje moramo kao zemlja članica Europske unije ispoštovati,a koje nama idu u prilog. Kako bi digli tu razinu svijesti kod ljudi, razgovarali smo na neformalan način s ljudima u gradu te smo obrazlagali što Borzan radi u Europskom parlamentu”, nadovezala se Antolić Vupora na cilj posjeta Biljane Borzan Varaždinu.

Vuporu smo priupitali i koliko im iskusto Biljane Borzan u Europskom parlamentu pomaže oko kampanje.

“Nama je to nepobitno velika korist. Našli smo model i zajednički interes da se kroz spoj iskustva i novog zagona postignu bolji rezultati. Smatramo da je bolje zajedničkim snagama raditi na kampanji jer time jedni drugima pomažemo”, istaknula je predsjednica SDP-a Varaždinske županije.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.