Foto: MUP

BMW-om VOZIO 161 KM/H KROZ NASELJE, DRUGI NAPUHAO GOTOVO PET PROMILA: Policija objavila prošlotjedne rekordere te otkrila tko najviše voli piti i voziti

Autor: Dnevno

Iza nas je još jedan crni vikend koji je odnio četiri života, a zaustavljeno je 26 ponavljača najtežih prometnih prekršaja, izvijestila je policija.

Od ukupno 4306 prometnih prekršaja najviše je bilo prekoračenja brzine (1573), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (607) i vožnja u alkoholiziranom stanju (380).

Prilikom nepropisnog korištenja mobitela uhvaćena su 265 vozača.

Vozio 161 km/h kroz naselje

Najveći broj vožnji pod utjecajem alkohola, njih 95, počinili su vozači od 18 do 24 godine, kojima je najčešće izmjerena koncentracija bila od pola do jednog promila.

Najveće prekoračenje brzine od 198 kilometara na sat zabilježeno je na brodsko-posavskom području, i to u srijedu 15. rujna. Tog je dana u 8.45 sati, na 198 kilometru autoceste A3, utvrđeno najveće tjedno prekoračenje brzine izvan naseljenog mjesta.

Suluda vožnja djelo je 26-godišnjeg vozača koji je vozio automobil francuskih registracija, a koji se kretao nepropisnom brzinom od 199 km/h.

Dan kasnije, u istoj je županiji, u 10.45 sati, u mjestu Gornji Bogićevci, 22-godišnji vozač osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka vozio brzinom od čak 161 km/h u naseljenom mjestu. da stvar bude gora, mladi vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom tijekom vožnje. Kao kazna mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom “B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.




Napuhao gotovo pet promila

Što se tiče vožnje u alkoholiziranom stanju, policija je na koprivničko-križevačkom području izmjerila najveću koncentracija alkohola od 4,8 promila.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, a tom je prilikom zatečeno 26 ponavljača koji su počinili 31 novi prometni prekršaj.

Prema MUP-ovim podacima u prvih osam mjeseci 2021. u prometnim nesrećama poginulo je 195 osoba, što je 21 osoba ili 12,1 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada su poginule 174 osobe.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.