fbpx

Blok umirovljenici zajedno: Savjet HSU-u je potez gubitnika

Autor: hina

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, član Kukuriku koalicije "se nakon gotovo puna dva mandata u koaliciji sa HDZ-om politički osvijestio te savjetuje 'penziće'" da ponuđenih 145 kuna svakako trebaju uzeti ali da Vladi i HDZ-u ne daju svoj glas, "kao da je novac vlasništvo HDZ-a ili Vlade RH", kaže se u priopćenju Bloka.

Blok umirovljenici zajedno reagirao je danas na poziv Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) umirovljenicima da uzmu jednokratno primanje od 145 kuna ali da ne glasaju za Vladu, ocjenivši da je riječ o potezu gubitnika i omalovažavanju uspješne suradnje Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe s Vladom RH.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, član Kukuriku koalicije “se nakon gotovo puna dva mandata u koaliciji sa HDZ-om politički osvijestio te savjetuje ‘penziće'” da ponuđenih 145 kuna svakako trebaju uzeti ali da Vladi i HDZ-u ne daju svoj glas, “kao da je novac, koji će 850 tisuća umirovljenika temeljem odluke Vlade RH a na prijedloga Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe dobiti do konca ove godine, vlasništvo HDZ-a ili Vlade RH”, kaže se u priopćenju Bloka, koji je jedan od članova toga nacionalnog vijeća.

“Ipak, umirovljenici i te kako dobro znaju da je sve to tek bezuspješno pljuvanje gubitnika po onima koji su zaslužni za niz stvari koje su uspjeli realizirati u suradnji sa Vladom RH u samo pola godine koliko djeluje Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe”, kaže se u priopćenju koje je potpisao koordinator Bloka umirovljenici zajedno Lazar Grujić.


Navodi se da će tako za oko 300 tisuća umirovljenika dodatak u prosjeku od 350 kuna koji su do sada primali uz mirovina biti od početka 2012. pribrojen u osnovicu te da će svi oni koji su u mirovinu otišli temeljem štednje u drugom stupu moći tu štednju prilikom umirovljenja prenijeti u prvi stup i tako si osigurati veću mirovinu.

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) je ocijenila da je iznos od 145 kuna koji je Vlada jednokratno odlučila isplatiti umirovljenicima nemoralan i nepravedan jer su obuhvaćeni i oni koji imaju i inozemne mirovine, te da se radi o predizbornoj odluci. Pozvala je umirovljenike da uzmu novac jer je on “ionako njihov”, ali da ne glasaju za Vladu i stranku koja ih podcjenjuje i međusobno svađa i dijeli.


HSU: Stihija, neznanje, nered i nerad jedina su konstanta ove Vlade

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.