Foto: Patrik Macek/Vecernji list

BLISKI PRIJATELJ O ODLASKU LETICE: ‘Bilo mu je sve jasno, pomirio se s time da je dobio poziv od Boga’

Autor: Daniel Radman

“Slaven i ja bili smo prijatelji i kolege zastupnici u V. sazivu Sabora. Naš prijateljski odnos smo održavali, svaki tjedan bismo se čuli ili nalazili, dok je još bilo vrijeme da se može, kako bi analizirali, razgovorarali o svemu”, rekao nam je bivši HSP-ov zastupnik Pero Kovačević o svom odnosu s preminulim sociologom Slavenom Leticom.

“Bio je veliki čovjek, prijatelj, svima će puno nedostajati, bio je jedinstven, on je bio on, uvijek je govorio istinu i rekao svakom što ga ide“, dodao je.

Koliko ga je cijenio kao kolegu u Saboru, toliko je imao poštovanja za njega kao osobu.

“Ne samo da je bio vrhunski intelektualac, bio je i dobrica od čovjeka koje uvijek gledao da pomogne svakom ako ga netko nešto zamoli. Nikad nije izbjegavao taj dio, baš je bio čovjek u punom smislu riječi, čovjek koji je cijenio svoju obitelj, sve joj je dao i upravo je svojim radom i brigom pokazao put kako se svi trebamo ponašati”, rekao je.

“Zadnji put kad smo se čuli, javio je mi je da je završio u bolnici. To je bilo u devetom mjesecu – poslije tog smo se, doduše, čuli još jednom kratko – vidio sam u stvari da mu je sve jasno i da se već pomirio s time da je dobio poziv od Boga“.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.