Buljubasic/HINA/POOL/PIXSELL

Bivši SDSS-ovac dao naslutiti da se Vladu ipak ucjenjuje sa ZDS? ‘Kad je u pitanju Knin, nisam bio budala, pa da bih išao tamo…’

Autor: Dnevno

Prvi SDSS-ovac koji je obnašao dužnost potpredsjednika Vlade je bio Slobodan Uzelac, no za razliku od Borisa Miloševića koji će doći u Knin na obljetnicu Oluje to nitko nije tražio od Uzelca za vrijeme njegova mandata.

”Niti jednom članu moje vlade ne priznajem da je u procesu ulaska u Europsku uniju pridonio više nego ja, točka. Kad je u pitanju Knin, nisam bio budala, pa da bih išao tamo kako bih bio meta. Što bih ja tek doživio, kad su premijera Milanovića onako dočekali. Nije mi na pamet padalo da 5. kolovoza idem u Knin. A nije na mene bilo niti pritiska u tom smislu.

Na posljednjoj sjednici užeg kabineta vlade u srpnju, premijer Sanader, a zatim premijerka Kosor rekli bi da se svatko tko želi ići u Knin prijavi tajnici, a ja se nisam nikad prijavio. I nitko mi zbog toga nije ništa zamjerio, nisu me nagovarali, bili su svi prema meni krajnje korektni – rekao je  Uzelac za Novi list.

On smatra da se moraju stvoriti pretpostavke da bi predstavnik SDSS-a 5. kolovoza došao u Knin.

”Na tom se, koliko shvaćam, sada radi. Oluju se mora sagledavati u cjelini. Ne možemo pristati samo na dio istine. Jesu li se stekli uvjeti da potpredsjednik Milošević već ove godine bude u Kninu, ja to ne znam. Mogu samo reći da se nadam da nije riječ o tome da potpredsjednik Medved ide u Grubore, a da će se zauzvrat, recimo, ‘Za dom spremni’ legalizirati u iznimnim situacijama. Protiv toga sam odlučno, Hrvatska može biti samo antifašistička država”, zaključuje Uzelac.

PUPOVAC O POSVE DRUKČIJOJ OBLJETNICI OLUJE: ‘Milošević ima značajan cilj’

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.