FOTO: Pixabay

BIVŠI HDZ-ovac POD ISTRAGOM USKOKA: Pokušao preko veze zaposliti dvije osobe u NP Brijuni, nije mu prošlo

Autor: M.V.

Protiv Jurice Šiljega, bivšeg predsjednika HDZ-a Istarske županije i predsjednika Gradskog vijeća Grada Umaga, Uskok je pokrenuo istragu kojom se Šiljega tereti da je iskoristio svoj utjecaj da čak dvije osobe zaposli u Javnoj ustanovi Nacionalni park Brijuni. Temeljem toga sumnjiči ga se da je počinio kazneno djelo trgovine utjecajem.

U izvješću Uskoka stoji kako se sumnja da je osumnjičeni 47-godišnjak “u razdoblju od siječnja do kraja veljače 2018. godine, u Fažani i Umagu, nakon što je Javna ustanova Nacionalni park Brijuni objavila javni natječaj za prijem u radni odnos za više radnih mjesta, zatražio od ravnatelja navedene Javne ustanove da u radni odnos primi dvije osobe bez obzira na ispunjavanje uvjeta i rezultate natječaja”, stoji u priopćenju Uskoka.

“Na takvo traženje okrivljenika, ravnatelj Javne ustanove nije pristao”, dodaju.

U navedenom priopćenju stoji i kako je Šiljeg koristio autoritet koji ima kao predsjednik županijske organizacije jedne političke stranke u Istarskoj županiji te kao predsjednik gradskog vijeća Grada Umaga. U vrijeme za koje ga se tereti, Šiljeg je bio predsjednik županijske organizacije HDZ-a.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.