Bivša ravnateljica Ruđera dobila nepravomoćnu presudu: Nezakonito razriješena dužnosti

Autor: hina

Nepravomoćnu presudu Općinskoga radnog suda u Zagrebu u njezinu korist Ramljak nije komentirala jer se, kako je rekla, radi o nepravomoćnoj presudi, a što joj je, dodala je, preporučio i njezin odvjetnik.

Bivša ravnateljica Instituta Ruđera Boškovića (IRB) Danica Ramljak potvrdila je Hini da je dobila nepravomoćnu presudu Općinskoga radnog suda u Zagrebu po kojoj je ona nezakonito razriješena dužnosti ravnateljice toga instituta, ali ju nije željela komentirati.

Nepravomoćnu presudu Općinskoga radnog suda u Zagrebu u njezinu korist Ramljak nije komentirala jer se, kako je rekla, radi o nepravomoćnoj presudi, a što joj je, dodala je, preporučio i njezin odvjetnik.

Upravno vijeće Instituta Ruđer Bošković razriješilo je 5. travnja 2012. godine Danicu Ramljak s dužnosti ravnateljice Instituta, a vršiteljem dužnosti ravnatelja imenovan je Marin Roje, dotadašnji pomoćnik ravnatelja za financije i suradnju s gospodarstvom.

U priopćenju kojim se 4. travnja 2012. godine očitovala na najavu njezina razrješenja Ramljak je, među ostalim, podsjetila da je “Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) imenovalo novo Upravno vijeće 3. veljače 2012. godine koje je ubrzo nakon preuzimanja dužnosti zatražilo da mu preda mandat na raspolaganje, što je odbila jer za takvu odluku ne nalazi razloge”.

Ramljak u tom priopćenju dodaje kako ju je “nakon toga vijeće razriješilo, a svoju odluku utemeljilo na dopisu što mu ga je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović poslao 8. ožujka (2012.) i u kojemu dovodi u pitanje njezine sposobnosti za obnašanje dužnosti ravnateljice”, te navodi da ona “nema aktivni znanstveni status u Republici Hrvatskoj”, što je Ramljak opovrgnula navodeći da je taj status stekla još davne 1994., kada je i upisana u Hrvatski registar znanstvenika a koji je “trebala obnoviti, ali to nije mogla učiniti jer je u tom trenutku bila u SAD-u”.

Uz to, Ramljak je tada ustvrdila da je MZOS propitivao njezin status znanstvenika “na temelju dopisa koji je primio od znanstvenika IRB-a koji su, nažalost, uvučeni u financijske nepravilnosti koje su se u Institutu događale prije moga mandata, a protiv kojih već duže vrijeme vodim beskompromisnu borbu”.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.