fbpx

Bio sam kontak osoba i jedini sam upoznao Dragu Rubalu

Autor: dnevno.hr

Kad sam upoznao Rubalu, Ostoić mi je rekao da se Rubala boji jer ga svi poznaju zato što je medijski poznata osoba. Naime, čim bi sjeo na kavu, netko bi mu rekao: ‘O, doktore, bok!’. Ja sam već tada shvatio da Ostoić i Rubala dogovaraju rješavanje mirovina, tvrdi Primorac .

Trećeoptuženi Zoran Primorac krivnju u namještanju lažnih invalidskih mirovina istražiteljima priznao je USKOK-a u Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu sredinom listopada prošle godine. Njega je u svome iskazu prvoosumnjičeni dr. Ivan Ostoić označio kao čovjeka kojemu su on i Rubala prvo ‘riješili mirovinu’, zbog čega je on poslije njima počeo dovoditi klijente koji su mu plaćali da i njima srede uvjete za imovinu, piše Jutarnji.

Primorac je istražiteljima kazao kako je on bio figura u sredini, tj. kontakt-osoba i jedini koji je upoznao Dragu Rubalu. Naveo je i osobe koje su namještale klijente za područje Međimurja, Ivanečko i Novi Marof. Primorac kaže kako je bio svjestan da je činio nedopušteno i da je znao da će tome doći kraj, što mu sada, kaže, predstavlja olakšanje.

– Svi su me počeli nazivati, znajući da Doktor (Ivan Ostoić) nema telefon i da ga ne mogu dobiti. Svakodnevno smo odlazili na kartanje kod nekoga, a ja sam znao što to znači. Znao sam da se sve svodi na sređivanje imovine – naveo je Primorac.


U kriminalnim radnjama našao se, ispričao je istražiteljima, radi dugova. Organizatora Ostoića, koji mu je ujedno bio svojevrsni sponzor, u jesen 2010. godine vozio je na sastanke u Varaždinske Toplice. Kaže kako u početku nije znao s kim se Ostoić sastaje, međutim, kasnije je ‘te ljude iz Zagreba’ poželio upoznati što se i dogodilo.

– Kad sam upoznao Rubalu, Ostoić mi je rekao da se Rubala boji jer ga svi poznaju zato što je medijski poznata osoba. Naime, čim bi sjeo na kavu, netko bi mu rekao: ‘O, doktore, bok!’ Rukovao bi se s njim. Ja sam već tada shvatio da Ostoić i Rubala dogovaraju rješavanje mirovina – tvrdi Primorac .

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.