BIG BROTHER vas gleda, ovo je 25 NOVIH LOKACIJA u Hrvatskoj na kojima su postavljenje KAMERE ZA NADZOR!

Autor: B.Biško

Sustav fiksnih radarskih kamera funkcionira tako da, nakon što kamera „uslika“ prebrzi automobil, procesor očitava registracijsku oznaku, na kućnu adresu koja je na evidenciji po registraciji stići će kazna od 300 do 15.000 kuna. Sustav će prepoznavati i automobile s isteklom registracijom.

Postavljene su nove kamere na ukupno novih 30 lokacija, koje će snimati promet i tako otkrivati one koji voze iznad dopuštenih brzina i one čija je registracija istekla. Poznato je kako već dugo vremena živimo u “big brother” okruženju stoga i ne čudi ova nova akcija hrvatske policije.

Automatski sustav koji će nadzirati brzine opraštat će i tolerirati prekoračenja do 10 posto. Takve automobile neće niti snimati. U srijedu će biti službeno predstavljanje MUP-a i tako će se otvoriti odnosno startati sustav stalnog nadzora brzine na novih 25 lokacija u Zagrebu, Rijeci i Osijeku. Fiksne kamere su već na više lokacija u ova tri grada odradile fazu testiranja u kojoj su uklonjene sve nepravilnosti pri radu, javlja jutarnji.hr

U Splitu na četiri lokacije kamere već funkcioniraju, u taj projekt MUP je uložio oko pet milijuna kuna. Nabavili su ukupno 15 takvih uređaja, a na natječaju je pobijedila tvrtka Meditronik d.o.o., koja zastupa nizozemsku tvrtku Gatso. U natječaju je stajao propis po kojem podaci i fotografije s uređaja moraju biti zaštićeni od neovlaštenog kopiranja i brisanja, kako na terenu tako i kod nakdnadne obrade u policiji.

Sustav fiksnih radarskih kamera funkcionira tako da, nakon što kamera „uslika“ prebrzi automobil, procesor očitava registracijsku oznaku, na kućnu adresu koja je na evidenciji po registraciji stići će kazna od 300 do 15.000 kuna. Sustav će prepoznavati i automobile s isteklom registracijom.

Ovo je popis novih lokacija kamera:

ZAGREB

1. Slavonska avenija- kod križanja s Ulicom Milana Sachsa
2. Marina Držića- ispod petlje sa Slavonskom avenijom.

3. Zagrebačka obilaznica 34. kilometar smjer zapada

4. Slavonska avenija- ispod podvožnjaka Savske
5. Aleja Bologna- oba smjera

6. Ulica Dubrava- kod križanja s ulicom Druge Poljanice

7. Pavučnjak D1- kod kućnog broja 59

8. Žerjavinec- Omladinka ulica

9. Čeglje D1

RIJEKA

1. Kostrena D8

2. Tunel Pečine

3. Obilaznica- kod čvorišta Draga

4. Obilaznica- prije čvora Diračje

5. Obilaznica- prije tunela Škurinje II

6. Zvonimirova ulica kod OMV-a

7. Ljubljanska cesta- kod kućnog broja 4

8. Nova cesta- kod gradske toplane

OSIJEK

1. Feričanci- ulica Petrovac

2. Podravska moslavina- ulica JJ Strossmayer

3. Cret Bizovački- Ulica Matije Gubca 38

4. Cret Bizovački- Ulica Matije Gubca 110

5. Retfala- oba smjera

6. Zapadna obilaznica- kod križanja s ulicom grada Vukovara

7. Čeminac- ulica Stjepana Radića 6

8. Čeminac- ulica Stjepana Radića 76

Autor:B.Biško
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.