Public Domain Pictures

Bez objašnjenja stopiran biznis: ‘Edoardu Fumagalliju sve banke odbile otvoriti račun’

Autor: Dnevno

Osnovavši sredinom prošle godine dvije tvrtke sa svojim partnerima iz Italije, zagrebački poduzetnik Edoardo Fumagalli suočio se u pokretanju biznisa s rijetkom preprekom: sve banke kojima se obratio zahtjevom za otvaranje poslovnih računa, kako bi tvrtke mogle poslovati, odbile su mu otvoriti račune.

Premda se banke doslovno otimaju za klijente, kako građane tako i za tvrtke, Fumagallija su odbile s obrazloženjem da račune ne može otvoriti on, nego to mogu njegovi partneri, osnivači tvrtki iz Italije. No, potom su i njima uskratili to pravo, prenosi novac.hr

Iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta poručili su kako im se Edoardo Fumagalli nije obratio u vezi sa svojim problemom, pa ne mogu komentirati njegov slučaj. Na pitanje što da radi poduzetnik kojem ne žele otvoriti poslovni račun u banci, iz Ministarstva gospodarstva kažu da za takvu odluku banke mora postojati neki razlog, a sve dok im, dodaju, nisu poznati konkretni detalji, slučaj ne bi komentirali.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.