Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bero s političkim ‘gubitnikom’: SDP-ovci našli čovjeka koji bi trebao ugroziti Kolindu?

Autor: Iva Međugorac

Kako li samo trivijalno može zvučati politika u Hrvata. Rekoše nedavno partijski moćnici kako će iz stranke izbaciti bivšeg predsjednika Zorana Milanovića, jer, zamislite, čovjek nije više od pola godine platio članarinu. Zanimljivo je to političko licemjerje koje nam se gotovo svakodnevno servira, jer primjerice za Milanovića se žestoko agitiralo onomad kada je ubirao plaću kao saborski zastupnik, iako se u Saboru nije pojavljivao. No, kada iz SDP-a zapljusne kakva veća lavina, poput ove s Milanovićem jasno je da se iza toga brda, nešto posve drugo valja. Kako saznajemo od naše visokopozicionirane sugovornice u toj stranci, pokušaj izbacivanja Milanovića pokazatelj je kako se nesuglasice u stranci nisu izgladile, već su samo gurnute pod tepih, dok se istovremeno na stranačkim sastancima vode žestoki sukobi, a Partija je pak podijeljenija no ikada. Uistinu, zbog neplaćanja članarine iz SDP-a je u zadnjih nekoliko mjeseci izbačeno više od 1000 ljudi i to, kakve li slučajnosti, ponajviše u Zagrebu.

A baš se u Zagrebu bliže izbori za šefa Gradskog odbora stranke. Ondje su pak silno nezadovoljni Davorom Bernardićem pa se sada po šefovom ogranku pročišćava stranka i članstvo kako bi on u zagrebački ogranak mogao uvaliti svoje ljude. Da je plan pomno skovan svjedoči i mogućnost da se Milanovića izbaci iz stranke, a uzrok tome pak leži u sve intenzivnijoj najavi njegova povratka u politiku. To Bernardiću i sviti okupljenoj oko njega nikako ne odgovara, a još im manje odgovara ideja da se baš Milanović uključi u utrku za predsjedničke izbore, jer mladi Bero za tu bitku već vodi pregovore.

Iako nas od predsjedničkih izbora dijeli dosta vremena, Bernardić sve češće ispija kave s Ivom Josipovićem, kojega bi SDP mogao istaknuti kao svojeg predsjedničkog kandidata, jer, realno, drugog izbora niti nemaju, a Bernardić ne želi pognuti glavu pred Milanovićem, koji bi u srazu s predsjednicom Grabar-Kitarović ipak imao veće šanse, iako za obojicu u političkom smislu, prilično opravdano možemo govoriti da su gubitnici. Da Josipović nije daleko od te opcije zorno prikazuje i njegov Facebook profil, na kojemu vrlo aktivno i živo komentira sva politička zbivanja u državi. Na Iblerovom trgu Josipovićeva kandidatura sve je izglednija. No, da ni Milanovića ne treba odbaciti te da u stranci još uvijek ima svoje ljude svjedoči šparni Arsen Bauk, koji je podmirio zaostale Milanovićeve članarine.

 

Autor:Iva Međugorac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.