fbpx
Patrik Macek/PIXSELL

BERNARDIĆU, SRAMIŠ LI SE OVIH IZVJEŠTAJA? Pročitajte američke izvještaje u Hrvatskoj za vrijeme vlade SDP-a!

Autor: T. Budak

Davor Bernardić je ili nepripremljen i neupućen ili se pravi potpuno lud. Jer, izvješće State Departmenta iz 2014. godine, godine vladavine SDP-a, bilo je jednako poražavajuće.

Mlad i prilično nabrijan, novi vođa SDP-a Davor Bernardić, sve češće proziva ove i one zbog kršenja ljudskih prava, govora mržnje, netolerancije i slično.
I prije nego li su mnogi uspjeli pročitati o neugodnom izvješću američkog State Departmenta, Bernardić se već okomio na vladajuće i poručio im da se “srame”:

“I nova Vlada HDZ-a i Mosta nastavlja s tolerancijom prema nasilnicima te se, kako je krenulo u prva dva mjeseca, s pravom možemo pitati kako će tek izgledati izvješće za ovu godinu? Poruku o tome što se događa sad smo imali prilike čuti i s druge strane Atlantika. Gluha ostaje samo hrvatska Vlada. Je li ih barem onda sram?”, pita se Bernardić i dodaje kako “SDP upozorava na narušavanje ljudskih prava osobnih sloboda kojima svjedočimo posljednjih godinu i pol dana i snažno ih osuđuje”.

Međutim, Davor Bernardić je ili nepripremljen i neupućen ili se pravi potpuno lud. Jer, izvješće State Departmenta iz 2014. godine, godine vladavine SDP-a, bilo je jednako poražavajuće.


“U svom godišnjem Izvješću o zaštiti ljudskih prava u Hrvatskoj za 2014. U.S. State Department je u najozbiljnija kršenja ljudskih prava u Hrvatskoj tijekom 2014. godine između ostalog uvrstio društvenu diskriminaciju i slučajeve nasilja usmjerene prema ženama odnosno sporadično nasilje usmjereno prema osobama istospolne seksualne orijentacije te transseksualnim i transrodnim osobama.”

Da smo gadnu packu zbog kršenja ljudskih prava u vrijeme vladavine Zorana Milanovića također dobili, na to se sasvim zaboravilo kao i činjenicu da je do eskalacije došlo upravo u vrijeme SDP-A.
Američki State Department u svom izvješću o ljudskim pravima za 2015. godinu, također godinu vlade SDP-a, nije bioništa nježniji:

“Socijalna diskriminacija i slučajevi nasilja prema etničkim manjinama, ženama i LGBT zajednici te korupcija u vlasti bili su u 2015. najveći problem pri poštivanju ljudskih prava u Hrvatskoj”.

Bernardiću, sramiš li se ovih izvještaja?

Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.