Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

BERNARDIĆEV SAVEZNIK IZ SJENE: Ovo je tip koji ga je spremao za okršaj s Plenkovićem

Autor: Iva Međugorac

Davor Bernardić odazvao se na sučeljavanje s aktualnim premijerom i šefom HDz-a Andrejom Plenkovićem, nakon što je odbio duel s njime na javnoj televiziji. Za ovo se sučeljavanje predsjednik SDP-a danima pripremao sa svojim najbližim suradnicima koji su ga savjetovali o najvažnijim temama, pripremali njegovu retoriku, radili na njegovoj čvrstini i vježbali ga za ovaj ključan javni nastup. Osim što se spremao s nekolicinom SDP-ovaca Bero je najvažnije savjete potražio kod svojeg prijatelja Siniše Jagodića.

Riječ je o samozatajnom PR stručnjaku koji Bernardićevom kampanjom ravna iz sjene, ali mu unatoč tome prvi čovjek najveće oporbene stranke silno vjeruje, te se na njega oslanja do te mjere da se baš Jagodić može opisati kao njegov najvjerniji suradnik. Jagodić je inače vlasnik tvrtke Solum optimus koja je u blokadi još od ovogodišnjeg ožujka, a koja je registrirana u hotelu na Krku. Osmislio je ime Restart koaliciji, a osim toga davne 2000.godine sudjelovao je u kampanji bivšeg predsjednika Stipe Mesića kojemu je uspio osigurati mandat na čelu države.

Jagodić je među PR stručnjacima relativni anonimus, o njegovim se poslovima i akvizicijama ne zna previše, no unatoč tome neki ga pamte kao sudionika HNS-ove kampanje iz 2003.godine. Osim toga, isticao se u predsjedničkoj kampanji Nadana Vidoviševića, ali nitko ni u SDP-u ne zna na koji se način i u kojem trenutku povezao s Bernardićem. Zna se tek da mu je cilj s Bernardićem realizirati pobjedu na parlamentarnim izborima, nakon čega se šef socijaldemokrata namjerava primiti premijerskog posla, i sve to kroz suradnju s Jagodićem koji na svojim internetskim stranicama kao glavnu referencu navodi Otvoreni radio kojega opisuje kao svoj prvi veliki medijski projekt koji je stasao koncem 1997.godine.

Jagodić se smatra strategom za kampanje, a uz to što je završio Aeronautiku, o sebi govori i kao o pokretaču Zagrebačkog radija. Ovaj PR-ovac do 2011. godine vodio je obrt za istraživanje tržišta i javnog mijenja, kojega je ubrzo ugasio da bi se zatim ukazao na čelu uprave tvrtke Legenda promet. Jagodićeva firma Solum optimus vodila je hotel Argentum na Krku dok s Bernardićem povremeno surađuje još od unutarstranačkih izbora u SDP-u, spašavajući ponajprije njega osobno u svim kriznim situacijama.

Osim što je surađivao s Mesićem, Jagodić je radio i s političarima iz regije pa je tako surađivao s obitelji Lijanović, koja je bliska Mesiću, no najintrigantnija stavka njegove biografije jest ona koja ga se povezuje sa zagrebačkim Dinamom gdje je bio član Uprave zadužen za odnose s javnošću. Tako se zbližio sa Zdravkom Mamićem pa mu je jedne prigode javno iskazao zahvalnost na svemu, što god to da značilo.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.