BERNARDIĆ U AVANTURI ŽIVOTA: U SDP-u mu već pripremaju sabotaže

Autor: Iva Međugorac

Davor Bernardić nije kapacitet za premijera, teorija je to koja se otkako je ovaj mladić zasjeo na čelo SDP-a provlači javnim prostorom, a iako je Bero konsolidirao stranku, i digao je s ruba provalije te izborio pobjedu na predsjedničkim izborima, te teza nije zamrla.

Da priča bude apsurdna, ista se potencira i u njegovom SDP-u, premda je stranci u najvećoj krizi osigurao četiri mandata u Europskom parlamentu, pobjedu na predsjedničkim izborima, a zatim i rejting koji je nadmašio onaj HDZ-ov.

Za dio SDP-ovaca, mahom onih naklonjenih novoizabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću, Bernardić nije kalibar koji bi se na parlamentarnim izborima mogao suprostaviti šefu vladajuće stranke Andreju Plenkoviću.

Nije ovo prvi put da se u SDP-u potencira priča tog tipa, istu sudbinu proživljavao je nakon Račanove smrti upravo Milanović, kojemu se sugeriralo da na izbore za premijera izađe s nekim tko  ima iskustva, pa je ta uloga dopala Ljubu Jurčića, koji je to okrenuo u svoju korist te s tijesnom pobjedom uspio sastaviti svoju Vladu.

No, izgleda kako SDP-ovci iz te lekcije nisu previše naučili, pa sada u iste probleme nastoje uvaliti i Bernardića, imputirajući mu sami u startu nesposobnost, premda je dokazao i pokazao da nije toliko nespretan kako ga se prezentira. On sam, kazao je to uostalom i javno, dileme nema.

Spreman je preuzeti kormilo države i postati premijerom, a po svemu sudeći iza njega će doista i stati njegov SDP, iz kojeg i dopiru glasine o njegovoj nesposobnosti za obnašanjem premijerske dužnosti.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.