Facebook

BELJAK PRELOMIO! Njegova odluka je iznenadila sve, a evo kada će biti novi izbori za predsjednika HSS-a!

Autor: Dnevno

Nakon debakla Restart koalicije na parlamentarnim izborima te ostavke čelnika SDP-a Davora Bernardća, naveliko se počelo raspravljati o ostavci čelnika HSS-a Kreše Beljaka, koji je još u izbornoj noći najavio mogućnost svoje ostavke, preuzevši odgovornost za rezultate njegove stranke na parlamentarnim izborima.

Beljak je pred same izbore imao prilično velike probleme u stranci. Članovi su odlazili, prozivali ga, zbog čega ti isti, iako članovi stranke, nisu dali podršku vlastitoj stranci na parlamentarnim izborima, čime su ju zapravo samo oslabili. Ne Beljaka, već mogućnost boljih izbornih rezultata HSS-a na parlamentarnim izborima.

Tako su pojedini članovi opstruirali HSS, a sve kako bi naštetili Beljaku, zbog čega bi i sami trebali snositi odgovornost za (ne)uspjeh na parlamentarnim izborima.

U tom pogledu, 2 mandata za stranku koja je gotovo posrnula, uz unutarnju opstrukciju i nije loš rezultat.

Beljak se danas ponovo oglasio o svemu, pa i svojoj ostavci putem svog Facebook profila, gdje je naveo kako je ponudio svoju ostavku, ali i kada će se održati novi izbori.

”Gospodin Plenković je uvjerljivo pobijedio na izborima, na tome sam mu čestitao. No moje mišljenje o HDZ-u je poznato. Što se tiče izbora u HSS-u, oni će se održati 30. srpnja. Kad sam vidio rezultate, u izbornoj noći sam odmah ponudio ostavku, rekao sam da je to debakl. Nakon toga su mi kolege, prijatelji, suradnici rekli da pričekamo jutro. Drugi dan smo dogovorili da, ako odmah sazovemo izbornu skupštinu, da to de facto jest ostavka. De facto sam podnio tehničku ostavku. Moja je obaveza primopredaja ili ako opet budem izabran, onda novi predsjednički mandat, budući da sam dobio podršku najjače i najuspješnije organizacije HSS-a u državi, a to je HSS Zagrebačke županije. Iako mi mandat istječe tek 31. siječnja 2021. smatram da je izbore bilo važno organizirati što prije. I zbog lokalnih izbora, jer bi svako odlaganje unutarstranačkih izbora produbilo podjele u HSS-u što ne bi bilo dobro.”, napisao je Beljak na svom profilu.

Kroz razgovor pak s dijelom članova ove stranke, razvidno je kako postoje oni koji ga podržavaju, kao i oni koji ga žele maknuti, a kako navode, žele vratiti i Marijanu Petir u stranku. No teško da bi to bilo moguće s obzirom da je Marijana Petir gotovo pa prešla u HDZ, te se kao nezavisna kandidatkinja pojavila na HDZ-ovoj listi na parlamentarnim izborima i kao takva potpuno odmakla od HSS-a, kakav je on danas.




Kako sada stvari stoje, čini se kako će Beljak, bez obzira na određena neslaganja unutar stranke, biti ponovo izabran za predsjednika HSS-a i to već 30. srpnja.

Beljak reagirao na uvrede koje mu je izrekao Ćorić i najavio nešto nevjerojatno: ‘I ovaj me nazvao drparošom tranzistora?’




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.